Flash Player: απαραίτητη ενημέρωση ή αφαίρεση!

27 Ιουλίου 2015

flashplayer_epi_UPΗ Adobe έχει κυκλοφορήσει μία νέα ενημερωμένη έκδοση του Flash Player για να επιδιορθώσει μία σημαντική αδυναμία, η οποία επισημάνθηκε σε αρχεία που γνωστοποιήθηκαν από τον κατασκευαστή spyware Hacking Team.

Η ενημέρωση του Adobe Flash επιδιορθώνει τριάντα έξι ελαττώματα τύπου “CVE”, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος λογισμικού  “CVE-2015-5119” του Hacking Team, όπου ένα κακόβουλο αρχείο flash μπορεί να τρέξει κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή ενός χρήστη. Τα υπόλοιπα 35 ελαττώματα ασφαλείας επιτρέπουν στους χάκερ να κάνουν επιθέσεις εξ’ αποστάσεως σε ευάλωτους υπολογιστές.

Οι χρήστες των Windows, Linux και OS X συνίσταται να κατεβάσουν άμεσα τις τελευταίες ενημερώσεις του Adobe Flash ή να απενεργοποιήσουν το plugin. Η ενημέρωση θεωρείται απαραίτητη για τους χρήστες των OS X, καθώς και για τους χρήστες των Windows.

Μία εναλλακτική λύση είναι η απεγκατάσταση του Adobe Flash ή η απενεργοποίηση του plugin. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε τον browser να τρέχει αρχεία Flash μόνο αν κάνετε δεξί κλικ πάνω σε αυτά και να επιλέγετε την εντολή «να τρέχει αυτό το plugin», μετριάζοντας τον κίνδυνο.

Στο ενημερωτικό δελτίο της σχετικά με θέματα ασφαλείας η Adobe επεσήμανε ότι «…κυκλοφόρησε ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας για τον Adobe Flash Player, τα Windows, Macintosh και Linux. Αυτές οι ενημερώσεις θίγουν σημαντικά ευάλωτα σημεία που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε ένα χάκερ να ελέγχει το προσβεβλημένο σύστημα. Η Adobe είναι ενήμερη ότι μία αναφορά με στόχο το CVE-2015-5119 έχει δημοσιευθεί».

Το ενημερωτικό δελτίο της Adobe (Adobe’s Security Bulletin), το ποίο μπορεί να βρεθεί στο σύνδεσμο: https://helpx.adobe.com/security/products/flash-player/apsb15-16.html#table, δημοσιεύει ενημερώσεις ασφαλείας για τον Adobe Flash Player.

Πηγή: SecNews.gr