Google: Πείτε αντίο στα spam με Postmaster Tools

28 Ιουλίου 2015

 

Clearing spam mail conceptual graphic , isolated on white background.

Η Gοοgle έχει μειώσει τον αριθμό των spam στα εισερχόμενα σε ένα μεγάλο ποσοστό. Αλλά καμιά φορά στέλνει στα spam λανθασμένα κάποια μηνύματα όπως μηνιαίες ανακοινώσεις κι ενημερώσεις, αποδείξεις εισιτηρίων κτλ.

Αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για όσους στέλνουν έγκυρα μηνύματα σε πολλούς παραλήπτες. Για να το αντιμετωπίσει αυτό η Gοοgle δημιούργησε εργαλεία για να βοηθήσει τους χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να διαχειρίζονται καλύτερα τα μηνύματά τους.

Σύμφωνα με τον Sri Harsha Somanchi, υπεύθυνο των προϊόντων της Google, το Postmaster Tools δημιουργήθηκε για τους διαχειριστές και παρέχει πληροφορίες σχετικά με λάθη στην παράδοση των μηνυμάτων, αναφορές για spam κτλ. Επίσης, η Google προσπαθεί να κάνει περισσότερο ευπροσάρμοστο το φίλτρο για τα spam για τους απλούς χρήστες, παρόλο που ήδη οι χρήστες μπορούν να χαρακτηρίσουν ένα μήνυμα ως spam. Ωστόσο, κάτι που κάποιος το θεωρεί spam, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι ένα ευχάριστο μήνυμα. Ο Somanchi αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Μπορεί στον γείτονά σου να αρέσουν τα εβδομαδιαία newsletter, αλλά εσύ μπορεί να τα απεχθάνεσαι. Χάρη, λοιπόν, στην πρόοδο της μηχανικής μάθησης, τα φίλτρα των spam μπορούν πλέον να αναγνωρίζουν τις προσωπικές προτιμήσεις».

Το φίλτρο των spam της εταιρείας χρησιμοποιεί τώρα αυτό που αποκαλείται «τεχνητό νευρωνικό δίκτυο» το οποίο περιλαμβάνει μία πλατφόρμα ευρέως κατανεμημένη που βασίζεται σε αλγόριθμους και μπορεί να ξεχωρίσει ύπουλα spam τα οποία μοιάζουν πολύ με επιθυμητά μηνύματα.

Επίσης, ο Somanchi έγραψε ότι «η πλατφόρμα μπορεί να διακρίνει μηνύματα που ξεγελάνε γιατί φαίνονται σαν να είναι σταλμένα από έγκυρο αποστολέα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.»

Πηγή: SecNews.gr