Ψηφιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς

27 Σεπτεμβρίου 2015

kimilia4

Τους στόχους, τις υπηρεσίες, την σημασία της καταγραφής και τις μεθόδους ανάπτυξης με μέσο την ψηφιοποίηση παρουσίασε η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ λαμβάνοντας μέρος στο τριήμερο πανελλήνιο συνέδριο «ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς» που διοργανώθηκε από το Δίκτυο «Περραιβια» στην πόλη του Βόλου.

kimilia3

Την εισήγηση έκανε ο νόμιμος εκπρόσωπος κύριος Rateb Alkhleef αναλύοντας τον τρόπο που πραγματοποιείται η καταγραφή και μετέπειτα η ψηφιοποίηση των κειμηλίων σε χώρους ναών, μοναστηριων και μητροπόλεων.Επιπλέον, τόνισε πως τα κειμήλια μπορούν να αναδειχτούν με την βοήθεια και την σωστή χρήση της τεχνολογίας και με πρόσβαση από το ευρύ κοινό.Παρουσιάστηκε επίσης η σημασία των κειμηλιαρχείων που πρέπει να δημιουργούνται προς όφελος της φύλαξης των κειμηλίων με ιδιαίτερη σημασία στην σωστή έκθεση τους και με πρόσβαση από τους πιστούς.

kimilia5

Τέλος, οι διοργανωτές πρόσφεραν θερμές ευχαριστίες στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ για την παρουσία της στο συνέδριο και κράτησαν ανοικτες τις πόρτες τους για μετέπειτα συνεργασία με την βοήθεια των αρμόδιων φορέων προς ευρεση χρηματοδοτήσεων με σκοπό την υλοποίηση σημαντικών εργων.