Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μέσα από το φακό του Νίκου Μαγγίνα

26 Σεπτεμβρίου 2017

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων ευκλεούς Πατριαρχίας του Oικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Bαρθολομαίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στην κρυπτή στοά της Ρωμαϊκής Αγοράς την έκθεση φωτογραφιών του δημοσιογράφου-φωτογράφου διεθνούς κύρους Νικόλαου Μαγγίνα, με θέμα «Ο Πατριάρχης της Αγάπης, της Ειρήνης και του Διαλόγου».

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής Βλατάδων, τη συνδρομή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA). Τα εγκαίνια θα τελέσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 17.30.

Από το Νοέμβριο του 1991 και έκτοτε ξεκίνησε μια νέα περίοδο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά τη διάρκεια της οποίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με την αρραγή προσήλωσή του στις αξίες της ορθόδοξης πίστης, το ενδιαφέρον του για τις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της καταλλαγής, και του σεβασμού προς πάντας, καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος, χάραξε νέα πορεία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυξάνοντας τη δυναμική και βαρύνουσα παρουσία του ιστορικού θεσμού στο παγκόσμιο, θρησκευτικό, κοινωνικό και οικολογικό γίγνεσθαι.

Όψεις και ορισμένες μόνο στιγμές από το πολυσχιδές και πολυσήμαντο έργο του Οικουμενικού Πατριάρχου και της μαρτυρικής Μεγάλης Εκκλησίας, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης, το πέρας της οποίας ορίστηκε για την 30ή Οκτωβρίου.