Καινούρια ζωή για τα παλιά USB στικάκια

13 Αυγούστου 2014

USB_UP

Όλοι έχουμε τουλάχιστον ένα USB flash drive (USB stick ή στικάκι) το οποίο ίσως μένει ανεκμετάλλευτο σε κάποιο συρτάρι του γραφείου μας. Κι αυτό, γιατί με τις διάφορες cloud υπηρεσίες που κυκλοφορούν είναι πολύ εύκολο να αποθηκεύσουμε οτιδήποτε θέλουμε στο ίντερνετ και να έχουμε πρόσβαση σε αυτό από παντού. Πολλές φορές, μάλιστα, το cloud ξεπερνά το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου του USB stick μας.

Δε μας συμφέρει να έχουμε αχρησιμοποίητη μια συσκευή, γι’αυτό και παρακάτω θα δείτε μερικές ενδιαφέρουσες χρήσεις ενός USB Stick σύμφωνα με το βίντεο του hackcollege. Επομένως, αν δε χρησιμοποιείτε το USB στικάκι σας για αποθήκευση αρχείων, τότε μπορείτε να:

1. Τρέξετε διάφορα portable προγράμματα από αυτό.

Αν δε βρίσκεστε στο δικό σας υπολογιστή και θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορείτε να το έχετε ήδη φορτωμένο στο USB στικάκι σας σε portable μορφή. Με τον τρόπο αυτό, δε θα χρειαστεί να κάνετε εγκατάσταση το πρόγραμμα και θα το τρέξετε απευθείας από το USB στικάκι.

2. Το μετατρέψετε σε Windows ή Linux boot drive.

Ένα USB στικάκι με το Windows ή το Linux λειτουργικό σε bootable μορφή, χρειάζεται σε κάθε σπίτι. Οι υπολογιστές χρειάζονται τακτικά format και το USB στικάκι μπορείτε να έχετε σχεδόν πάντα μαζί σας. Επίσης, ένα USB στικάκι με Linux λειτουργικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Live CD, τρέχοντας το λειτουργικό σε κάποιον υπολογιστή χωρίς εγκατάσταση.

3. Το χρησιμοποιήσετε ως κλειδί για τον υπολογιστή σας.

Θέλετε να κλειδώσετε τον υπολογιστή σας και να αυτός να ξεκλειδώνει μόνο με την είσοδο του δικού σας USB Stick; Αυτό γίνεται και ένα πρόγραμμα που το καταφέρνει αυτό είναι το Predator.

4. Το χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε ένα site.

Μία λειτουργία περισσότερο χρήσιμη για τους web developers, οι οποίοι μπορούν να τρέξουν ένα site μέσα από το USB στικάκι τους με τη βοήθεια του προγράμματος Server2Go.

Πηγή: SecNews.gr