Φεστιβάλ Κιθάρας στην Ερμούπολη!

15 Ιουλίου 2014

kithara1

Για άλλη μια χρονιά η Σύρος γίνεται σημείο συνάντησης του φιλόμουσου κοινού που αγαπά την κιθάρα στο 21ο  Φεστιβάλ  Κιθάρας Ερμούπολης. Μια πενθήμερη μουσική γιορτή, ανοιχτή σε όλους προερχόμενη από ένα θεσμό που πλέον μετρά 21 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας και με διεθνή ακτινοβολία.

Στο ιστορικό των διοργανώσεών του άλλωστε το Φεστιβάλ έχει υποδεχθεί συμμετέχοντες σπουδαστές που σήμερα είναι διεθνώς καταξιωμένοι κιθαρίστες αλλά και ταλαντούχοι καθηγητές.

Κεντρικός άξονας της γιορτής είναι πάντα η κιθάρα μέσα από υψηλής ποιότητας συναυλίες και δρώμενα, ενώ εξερευνώνται και διαφορετικά είδη μουσικής. Στόχος είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας, η διοχέτευση της γνώσης και η ενίσχυση της συνεργασίας με την ενεργό συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε σεμινάρια, συναυλίες και δρώμενα σε χώρους της πόλης.

kithara2

Το Φεστιβάλ Κιθάρας,λοιπόν, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην καρδιά του Αιγαίου ξεκίνησε το 1994 από τον κιθαρίστα Άγγελο Νικολόπουλο και καταφέρνει να έχει αναγνωρισμένη πολιτιστική αξία όχι μόνο από την τοπική κοινωνία που το στηρίζει κάθε φορά αλλά και από φίλους της μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι, λόγω της επετείου των 20 χρόνων από το θάνατό του, ενώ υπάρχουν και ειδικά αφιερώματα στην κλασσική, τη soul/jazz, τη μουσική δωματίου και το Tango.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και του συντελεστές της διοργάνωσης θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.guitarfestival.gr.