Ξεκινά σήμερα το 3o Φεστιβάλ Σερίφου!

27 Ιουλίου 2014

serifos3

Με μόλις τρία χρόνια ζωής αλλά ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον ξεκινά και φέτος το Φεστιβάλ Σερίφου που θα φιλοξενηθεί στο μαγευτικό Θέατρο Κάτω Χώρας. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των προηγούμενων χρόνων 46 εκδηλώσεων που παρακολούθησαν 7500 θεατές, έρχεται για μια ακόμα φορά να γεμίσει μελωδίες και δρώμενα το νησί.

Από τις 27 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου εξαίρετοι καλλιτέχνες από διαφορετικά ρεύματα της έντεχνης αλλά και παραδοσιακής μουσικής θα δώσουν το μουσικό τους στίγμα. Ανάμεσά τους ο Ψαραντώνης, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μανώλης Φάμελλος, ενώ θα λάβουν χώρα και θεατρικές παραστάσεις με σπουδαίους ηθοποιούς, όπως η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

serifossourauli

Στις δράσεις του Φεστιβάλ, όμως, ξεχωρίζει μια βραδιά- αφιέρωμα στο σουραύλι, μοναδικό στην Ελλάδα που οργανώνεται από τον ερασιτέχνη ερευνητή και λαογράφο Θοδωρή Γ. Λιβάνιο αλλά και το Μουσικό Εργαστήρι για παιδιά της Σερίφου.

serifos1

Στα παράλληλα δρώμενα του Φεστιβάλ εντάσσεται μια ομαδική γραφιστική έκθεση της ΑΚΤΟ, εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και μια έκθεση τοπιογραφίας από ομάδα νεοεμπρεσιονιστών αλλά και ερασιτέχνες ζωγράφους.

serifosafisa