«Ο Χατζηδάκις αγαπούσε τον Vivaldi» στην Τήνο

30 Ιουλίου 2014

Μια ιδιαίτερη συναυλία διοργανώνεται φέτος το Σάββατο 2 Αυγούστου για ένατη χρονιά στο θέατρο Κ. Τσόκλη στον Κουμάρο, στην Τήνο με πρωτοβουλία του Σωματείου «Οι φίλοι της Τήνου».

tinos1

Το Αθηναϊκό Κουιντέτο “Δημήτρης Δούνης” της Αθηναϊκής Μαντολινάτας Ν. Λάβδας, που ιδρύθηκε προς τιμήν ενός απ’ τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του μαντολίνου μαζί με τη σοπράνο και συνεργάτιδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ιωάννα Φόρτη, θα παρουσιάσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα , που θα ταξιδέψει το κοινό στα πιο ρομαντικά μουσικά μονοπάτια.

Η  Ιωάννα Φόρτη με σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό της και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό που περιλαμβάνουν σημαντικούς συνθέτες, μαέστρους, τραγουδιστές και σκηνοθέτες και τους περισσότερους ελληνικούς πολιτιστικούς φορείς θα δώσει το δικό της στίγμα στην συναυλία, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της ενίσχυσης του προγράμματος αεροδιακομιδής ασθενών Δήμου Τήνου.

tinosforti

Τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζηδάκι με την αφορμή της συμπλήρωσης των 20 χρόνων από τον θάνατό του, ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια του. Η μουσική τους διαδρομή όμως δεν περιορίζεται εκεί. Ξεκινούν από τα μπαρόκ σαλόνια της Ευρώπης και τον Vivaldi, μεταπηδούν στην ταραντέλα του Raffaele Calace, συνεχίζουν με την Chitarrata του Σπύρου Σαμάρα από τα Επτάνησα και καταλήγουν στην σύγχρονη κινηματογραφική μουσική του Nicola Piovani.

tinos2

Το Αθηναϊκό Κουιντέτο «Δημήτρης Δούνης» αποτελείται από τους:

Γιώργος Γουμενάκης, μαντολίνο
Μιχάλης Σιδηρόπουλος, μαντολίνο
Γιάννης Γουμενάκης, μαντόλα
Γιώργος Θεοδωρόπουλος , μαντολοντσέλο
Βασιλική Λεοντάρη, κιθάρα
Συμμετέχει ο Raffaele La Ragione, μαντολίνο

 

Πληροφορίες: Σωματείο «Οι Φίλοι της Τήνου», Λ. Κηφισίας 206 – Νέο Ψυχικό, Αθήνα
Φεστιβάλ Τήνου: 2283 360217