«Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής»

26 Αυγούστου 2014

xoros1

Tο «Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής»,  ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς στην Βόρεια Ελλάδα, διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου 2014, στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Με άξονα την παράδοση και με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γέφυρας το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του και φέτος για το κοινό.

Με αφετηρία τo 1978, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας μετρά 36 χρόνια ζωής και εμφανίζει ακατάπαυστα πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, αντάξιο της ιστορίας του και του τόπου του. Πεποίθηση τους είναι ότι η ελληνική παράδοση συνθέτει μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά, την οποία πρέπει όλοι οι Έλληνες να γνωρίσουν βαθύτερα ώστε να αποτελεί έμπνευση και κινητήριο δύναμη.

xoros2

Ορόσημο στην πορεία του Συλλόγου, αποτελεί το «Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής», το οποίο φέτος με περισσότερους από 180 χορευτές από τρεις διαφορετικές ηπείρους, (Αμερική, Ευρώπη, Ασία) αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτιστική συγκέντρωση στη Βόρεια Ελλάδα. Οι παραδοσιακές χορευτικές και μουσικές ομάδες, οι οποίες θα συμμετέχουν φέτος, έρχονται από το Μεξικό, την Κορέα, την Ιταλία, την Γεωργία, τα Χανιά, την Λέρο και φυσικά τη Γέφυρα και θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τις παραδόσεις του τόπου τους, οι οποίες διατηρήθηκαν σε βάθος χρόνων και μεταλαμπαδεύονται στις επόμενες γενιές.

Από την Πέμπτη 28 έως και την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 και κάθε βράδυ στις 20.30, θα μπορούν οι περισσότεροι από 2000 θεατές να απολαύσουν ένα πολυπολιτισμικό θέαμα , από όλες τις παραπάνω μουσικοχορευτικές ομάδες, στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Γέφυρας.

xoros3