Jazz on Tinos

27 Αυγούστου 2014

jazztinos

Jazz on Tinos 2014 το όνομα του φετινού φεστιβάλ Jazz της Τήνου που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου 2014, στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, και θα είναι αφιερωμένο στον Μάρκο Αλεξίου.

Το Φεστιβάλ που αποτέλεσε αφορμή για την εδραίωση της Τζαζ στην Τήνο και έδωσε ώθηση για δημιουργία όλο και περισσότερων σκηνών jazz σε όλο το Αιγαίο, οργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά στο Μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. Φέτος θα είναι αφιερωμένο στον πρωτοπόρο Έλληνα μουσικό της Τζαζ, πιανίστα, κημπορντίστα, συνθέτη, συγγραφέα, εκπαιδευτικό και μουσικό ερευνητή Μάρκο Αλεξίου που πέθανε το Φεβρουάριο.

jazztinos2

Ο Μάρκος Αλεξίου

Το τριήμερο 28-30 Αυγούστου, το Jazz on Tinos  θα γίνει παρουσίαση του συνθέσεων του Αλεξίου αλλά και μια  επιλογή  καλλιτεχνών που τον τελευταίο χρόνο κυκλοφόρησαν σπουδαίους δίσκους τζαζ. Βασική σκέψη και επιθυμία, η  επιτυχημένη συνέχιση του καλλιτεχνικού έργου και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Τρεις βραδιές  με ελεύθερη είσοδο, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού για να αποχαιρετιστεί μουσικά το καλοκαίρι στο όμορφο νησί της Τήνου.

jazztinos3

Το Μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού