Η ακριτική Χάλκη εόρτασε τον Άη Γιάννη Αλάργα

30 Αυγούστου 2014

Η εορτής της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννου του Βαπτιστού εορτάστηκε με λαμπρότητα στην ακριτική Χάλκη της Δωδεκανήσου. Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο πανηγύρι μετά απ αυτό του Δεκαπενταυγούστου στο οποίο τιμάται η Παναγία η Χωριανή. Με τον τρόπο αυτό δόθηκε ζωή στην ψυχή της ερειπωμένης από τον 19ο αιώνα παλιάς πρωτεύουσας του νησιού και στο μοναστήρι του Άη Γιάννη Αλάργα.

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Άκκρας κ. Σάββας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λατανεία της σεβασμίας εικόνας του Ιωάννη του Βαπτιστού, στους δρόμους και στα σοκάκια της νήσου. Συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις όλοι οι εναπομείναντες κάτοικοι της Χάλκης, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, ενώ το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσώπησε η Βουλευτής του νομού Μίκα Ιατρίδη.

Το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη και της Παναγιάς Χωριανής είναι τα δυο μεγάλα γεγονότα για τους Χαλκίτες, τα οποία γίνονται η αιτία να συναντιόνται ξενιτεμένοι Χαλκίτες με τους ντόπιους συγγενείς και να συνεορτάζουν τα δύο μεγάλα παραδοσιακά πανηγύρια της Χάλκης.

chalki1 chalki3 chalki4 chalki5 chalki6 chalki7 chalki9 chalki11