«Όταν μιλάει η σιωπή»

13 Σεπτεμβρίου 2014

siopi

 

Όταν μιλάει η σιωπή, ο τίτλος του πρώτου βιβλίου της νέας σειράς των εκδόσεων Σταμούλη, Άθως/Εφηβικά. Θέματα  που ενδιαφέρουν το εφηβικό και νεανικό κοινό αλλά  και τους μεγαλύτερους  αναγνώστες μπαίνουν στο προσκήνιο σε μια σειρά με μεγάλο ενδιαφέρον.

Όταν μιλάει η σιωπή λοιπόν. Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με ήρωες τέσσερις νέους  που βιώνουν τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας: Σχέσεις με τους γονείς και τα αδέλφια, γάμος, σπουδές,  αγωνία γύρω από τον επαγγελματικό προσανατολισμό, αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, η διάλυση της οικογένειας και ακόμη σοβαρότερες καταστάσεις όπως αυτή της νεανικής βίας. Σκοπός, η συμπαράσταση και ενθάρρυνση των νέων για μια ζωή γεμάτη όμορφες εμπειρίες, μεράκι και δημιουργία.

siopi2

Ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις με νέους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας  από την Άννα Σταμάτη συνθέτουν την βάση της πρωτότυπης έκδοσης και η επεξεργασία των ερωτημάτων που τέθηκαν πραγματοποιήθηκε από την  Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου. Πρόκειται για ένα ιστορικό μοναστήρι,  σκαρφαλωμένο στο όρος Τρόοδος της Κύπρου.

siopi3

Η επιμέλεια του βιβλίου από τις εκδόσεις Άθως είναι εξαιρετικά προσεγμένη, ενώ φωτογραφίες με ευαισθησία και διακριτικότητα από την Άννα Σταμάτη και στίχοι από την Δήμητρα Σταύρου Μιχάλσκι ομορφαίνουν ένα έργο-προσφορά αγάπης για την νεολαία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε

http://www.stamoulis.gr/Όταν-μιλάει-η-σιωπή_p-403704.aspx