«Ave Maya» στο Ηρώδειο

18 Σεπτεμβρίου 2014

maya

Μια μοναδική βραδιά στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού με τα μεγαλύτερα αστέρια του χορού παγκοσμίως και την πιο σημαντική χορεύτρια του αιώνα μας, Maya Plisetskaya, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου για τους λάτρεις του μπαλέτου και όχι μόνο.

Ένα Gala Mπαλέτου αφιερωμένο στην σπουδαία αυτή καλλιτέχνη, με τίτλο Ave Maya. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι οι  χορευτές – όλοι τους principal dancers των μεγαλύτερων μπαλέτων του κόσμου -έχουν επιλεγεί από την ίδια την Maya Plisetskaya ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα και ρόλους στους οποίους η Maya έχει γράψει ιστορία ερμηνεύοντάς τους, όπως: Δον Κιχώτης, Ραϊμόντα, Καρυοθραύστης, Ωραία Κοιμωμένη, Μαύρος Κύκνος, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Μανόν, Κουρσάρος, Κάρμεν.

vladimir

Vladimir Shklyarov

Συμμετέχουν principal dancers από τα:
Mariinsky Ballet Theatre: Vladimir Shklyarov
Royal Ballet – Covent Garden: Marianela Nunez, Roberta Marquez, Thiago Soares
English National Ballet: Alina Cojocaru, Arionel Vargas
Bolshoi Ballet Theatre: Anastasia Stashkevich, Vyacheslav Lopatin
Ballet Nacional de Espana: Sergio Bernal
Royal Danish Ballet: Gudrun Bojesen, Ulrik Birkkjaer
New York City Ballet: Ana Sophia Scheller
Στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 90ων γενεθλίων της συμμετέχει η ίδια, η Maya Plisetskaya.

nunez

Marianela Nunez

Η Maya Plisetskaya έχει λάβει τον  κορυφαίο τίτλο της «Απόλυτης Πρώτης Χορεύτριας» και όπως αναφέρουν οι Financial Times «Η Maya ήταν και είναι ακόμα και σήμερα μια σταρ, ένα Ιερό Τέρας του μπαλέτου, η τέλεια επιτομή για τη θεατρική δόξα, ένα φωτεινό λαμπερό ορόσημο σ’ ένα κόσμο που όλο και περισσότερο λείπουν τα μεγάλα ταλέντα, μια ομορφιά στο κόσμο της γοητείας του μπαλέτου. Ave Maya».

Maya_Plisetskaya_-_1974

Maya Plisetkaya