To αιγαίο μεταξύ άσπρου και μαύρου…

18 Σεπτεμβρίου 2014

agaiomorfia_UP

Την έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας του καταξιωμένου φωτογράφου Γιάννη Γιαννέλου, με τίτλο: «Αιγαιομορφία» φιλοξενεί στους χώρους του το Ίδρυμα Ευγενίδου, από 3 Σεπτεμβρίου έως 16 Νοεμβρίου 2014.

Μεγάλων διαστάσεων, ασπρόμαυρες φωτογραφίες εμφανίζουν το Αιγαίο πέλαγος και τα νησιά του με ένα μοναδικό, αισθαντικό τρόπο. Όπως ο ίδιος  ο φωτογράφος αναφέρει «προσπάθησα όλη την εμπειρία να την διηγηθώ μ΄ ένα σύνολο φωτογραφιών, λουσμένο στο φως του ήλιου, που να προσκαλεί σε ταξίδια, σε ονειροπολήσεις, σε παρομοιώσεις και να οδηγεί τελικά στην αφύπνιση των επιθυμιών μας».

Ο Γιάννης Γιαννέλος έχει πλούσια εμπειρία στη φωτογραφία. Ξεκίνησε νωρίς με τη φωτογραφία τοπίου και την αρχαιολογική φωτογραφία, έχει εκδώσει δεκάδες φωτογραφικά λευκώματα, ενώ προσμετρά εκατοντάδες ώρες λήψεων από ελικόπτερο.

Άλλωστε, οι πτήσεις με ελικόπτερο βοήθησαν τον Γιάννη Γιαννέλο να «αντιληφθεί» το Αιγαίο με έναν διαφορετικό τρόπο.

 «… Κι εγώ μέσα σ΄ αυτή την μαγεία, ένα σύννεφο με φωτογραφική μηχανή, οδηγήθηκα σε άλλα πάλι κάδρα, ελεύθερα, εύπλαστα. Γιατί το Αιγαίο τελικά δεν παγιδεύεται στα στενά όρια μιας φωτογραφίας, σε κανένα κάδρο. Είναι ο ορισμός της ελευθερίας», αναφέρει ο φωτογράφος και μέσα από την δουλειά του μας μεταφέρει αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα.

 agaiomorfia_02

Η έκθεση «Αιγαιομορφία» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σπουδαίας έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» που φιλοξενείται έως τις 23 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Εξάλλου, μεγάλο μέρος των εντυπωσιακών φωτογραφιών και αυτής της έκθεσης, προέρχεται από το εκπληκτικό αρχείο των φωτογραφιών του Γιάννη Γιαννέλου με το Αιγαίο άνωθεν.

Διάρκεια έκθεσης Αιγαιομορφία: 3 Σεπτεμβρίου έως 16 Νοεμβρίου 2014

Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00-20:00 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες).

Είσοδος ελεύθερη.