UTechLab: νέο εργαστήριο τεχνολογίας, στο Ευγενίδειο

25 Σεπτεμβρίου 2014

UTech Lab_EP

Αφιερωμένο στη σύγχρονη τεχνολογία είναι το UTechLab του Ιδρύματος Ευγενίδου που άρχισε να λειτουργεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2014. Σχεδιασμένο για νεανικό κοινό ηλικίας 13-25 ετών και για σχολικές ομάδες, το εργαστήριο είναι αφιερωμένο στην σύγχρονη τεχνολογία και εξοπλισμένο με  τρισδιάστατο εκτυπωτή, studio ήχου/εικόνας, greenscreen, φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, iPad, Η/Υ τελευταίας γενιάς κλπ.

Το UTechLab, το νέο εργαστήριο τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, δημιουργήθηκε με την υποστήριξη και συνεργασία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Η νέα αυτή δραστηριότητα του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι εναρμονισμένη με τον σκοπό του, δηλαδή την συμβολή στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων.

Οι επισκέπτες του UTechLabμπορούν να δημιουργούν τις δικές τους τρισδιάστατες εκτυπώσεις, να ηχογραφούν τις μουσικές συνθέσεις τους και να στήνουν τις δικές τους ραδιοφωνικές εκπομπές, να δημιουργούν κόμικ και animation, να κατασκευάζουν ρομπότ και να πειραματίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Το UTechLabαποσκοπεί στο να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους νέους, να καλλιεργήσει την κριτική τους σκέψη, αλλά και να ενθαρρύνει την ομαδική εργασία, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην σύγχρονη οικονομία και να μπορέσουν να συμμετέχουν σε αυτήν ως υπεύθυνοι πολίτες. Επίσης στοχεύει να τους βοηθήσει να αποκτήσουν εξοικείωση με τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν δημιουργικότεροι.

UTech Lab 03

Τα εργαστηριακά μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από εξειδικευμένο προσωπικό τις απογευματινές ώρες. Κάθε Σάββατο οι δραστηριότητες και τα εργαστήρια λαμβάνουν χώρα τις πρωινές ώρες. Για την συμμετοχή σε αυτά απαιτείται προεγγραφή στο τηλέφωνο 210 9469 694.

Κάθε Τρίτη και Τετάρτη, το UTech Lab λειτουργεί τις πρωινές ώρες για επισκέψεις Γυμνασίων και Λυκείων, παρέχοντας τις εξής δυνατότητες:

  • Εκμάθηση και χρήση εργαλείων για ερευνητικές εργασίες (projects): Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκέπτονται το εργαστήριο με την σχολική τους ομάδα και να χρησιμοποιούν τους χώρους και τον εξοπλισμό του για τις ανάγκες των σχολικών μαθημάτων τους.
  • Περιήγηση στο εργαστήριο: Ολοήμερη επίσκεψη τάξης σχολείου με την συμμετοχή των μαθητών/τριών σε πολλαπλές δραστηριότητες στον χώρο του UTech Lab.

UTech Lab_02

Περισσότερες πληροφορίες για τo αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων του UTechLabθα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: http://eugenweb3.eugenfound.edu.gr/utech/

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Ο χώρος του UTechLabείναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11).
  • Όλοι οι υπολογιστές διαθέτουν λογισμικό προσβασιμότητας για άτομα με προβλήματα όρασης, κωφούς/ές και βαρήκοους/ες.
  • Σε όλα τα επίπεδα του UTechLab είναι εφικτή η μετακίνηση χρηστών/στριών αναπηρικού αμαξιδίου.
  • Στο Ίδρυμα Ευγενίδου υπάρχει προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής για ΑμεΑ.
  • Σημειώνεται ότι παρέχεται η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
  • Οι χειριστές σκύλων οδηγών τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τα σκυλιά τους.