ΟΙΝΟΣ-ΑΙΝΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

17 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δημήτρης Ταλιάνης και ο Δημήτρης Χατζηνικολάου προσκαλούν το φιλόμουσο κοινό την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην εκδήλωση ΟΙΝΟΣ & ΑΙΝΟΣ.

thumbnail

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του λευκώματος ‘Σαντορίνη, η αμπελόεσσα νήσος’, και προβολή ηχοράματος με μουσική Ηλία Ανδριόπουλου, κείμενα Πάνου Θεοδωρίδη και αφήγηση Γρηγόρη Βαλτινού.

Η βραδιά θα συνεχιστεί με αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα από το έργο
«Μπλουζ σε ήχο πλάγιο» του Βασίλη Χατζηνικολάου.Πρόκειται για τον πρόσφατο ψηφιακό δίσκο του συνθέτη, γνωστό από την πολυετή συνεργασία του με τον Διονύση Σαββόπουλου, πιανίστα, ενορχηστρωτή και ιεροψάλτη με ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος. Στα «Μπλουζ σε ήχο πλάγιο», αποδίδονται ύμνοι και τροπάρια της ορθόδοξης υμνογραφίας διασκευασμένα με έναν πρωτόγνωρο τρόπο.

maxresdefault

Η χρήση της σημερινής τεχνολογίας, οι επιρροές από σύγχρονα μουσικά ρεύματα μπλουζ, ροκ και τζαζ και ο συνδυασμός του βυζαντινού μέλους με την δυτική πολυφωνία, δημιουργούν νέα συναρπαστικά ακούσματα που ταξιδεύουν τον ακροατή σε σφαίρες ανάτασης και ευφροσύνης. Θα ακουστούν οι ύμνοι: «Χριστός γεννάται», «Από των πολλών μου αμαρτιών», «Θεοτόκε η ελπίς» (σε πέντε γλώσσες) και το «Τις Θεός μέγας», δημιουργώντας μια κατανυκτική και επίκαιρα εορταστική ατμόσφαιρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη ήχου από την B&O