Εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά

19 Ιανουαρίου 2015

 

MKT_Zograf2Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με αφορμή την περιοδική έκθεση για τον Ελ Γκρέκο διοργανώνει το εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά 9 έως 12 ετών με κεντρικό θέμα «Μορφές στις ταφικές σκηνές από την αρχαιότητα μέχρι τον Ελ Γκρέκο» με τον ζωγράφο Διονύση Καμπόλη και την παιδαγωγό Γκέλυ Τζαμουράνη.
Η απεικόνιση των μορφών, τα έντονα πολλές φορές συναισθήματα που αποτυπώνονται στις αφηγηματικές παραστάσεις των αγγείων και στα έργα του Γκρέκο, δίνουν την αφορμή στα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους συνθέσεις. Θα απομονώσουν μορφές και πρόσωπα, όπως του Αχιλλέα και της βασίλισσας των Αμαζόνων Πενθεσίλεια, της Ιφιγένειας και του Αίαντα, καθώς και τα πρόσωπα από την «Ταφή του Χριστού» και τις δύο «Πιετά» του Γκρέκο, θα παρατηρήσουν τα συναισθήματα και το πώς αποδίδονται στα αγγεία και στους πίνακες και θα τα μεταφέρουν στα δικά τους έργα.

nursery-school-670x445

Στις δύο πρώτες συναντήσεις θα χρησιμοποιήσουμε μολύβι και κάρβουνο σε χαρτί, ενώ στην τελευταία συνάντηση θα επιλέξουμε μία από τις δημιουργίες μας και θα την μεταφέρουμε σε καμβά με τέμπερες.