Μουσικοθεατρική παράσταση με την Μελίνα Μποτέλλη

20 Μαρτίου 2015

Μουσικό-θεατρική παράσταση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, υπό τον τίτλο «Στων κεριών το φως», θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Πρόκειται για τη σύμπραξη δυο μεγάλων καλλιτεχνών, την ηθοποιό και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη και τον  διεθνούς φήμης κιθαρίστα Μιχάλη  Σουρβίνο.

mpoteli3

Η ιδιαιτερότητα της Μελίνας Μποτέλλη είναι ότι ο εξαιρετικός ήχος της φωνής της συνδυάζεται με την υψηλού επιπέδου ερμηνεία της έμπειρης ηθοποιού σε δραματικούς η κωμικούς ρόλους, καθώς και η υπέροχη με μέτρο και γνώση κίνηση της χορεύτριας. Ο Μιχάλης Σουρβίνος είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σολίστ και δάσκαλος κιθάρας, μαντολίνου και γιουκαλίλι με τεράστιο κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο.

Με περίφημους θεατρικούς μονολόγους και τραγούδια που αγαπήθηκαν, κάτω από το φως των κεριών, οι δύο πολυτάλαντοι καλλιτέχνες θα αποδώσουν έργα: Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Παπαθανασίου, Καραίνδρου, Χ.Αλεξίου, Μαυρουδής, Θ.Μικρούτσικος, Θωμόπουλος, Τόκας, Κραουνάκης, Ν.Αντύπας, Κυπουργός, αλλά και Rota, Mackennitt, Bregovic. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Μελίνα Μποτέλλι θα ξεδιπλώσει την υποκριτική της με την μοναδική ανάγνωση αποσπασμάτων από την ποίηση των: Σολωμού, Καβάφη, Παλαμά, Σεφέρης, Ρίτσου, Ελύτη, Λειβαδίτη, Παπαθεοχάρη, Αγγελίδου, Αντωνιάδη, Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Λόρκα, Ουίλλιαμς, Μπέρκωφ, οι οποίοι μιλούν για τον έρωτα.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δράμας και η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.