Σύνορα Καρδίτσας - Ευρυτανίας
Ιερά Μονή Σπηλιάς
Κορυφή Στεφανιάδας
Η λίμνη Στεφανιάδας σχηματίσθηκε από κατολίσθηση και παρουσιάζει ομοιότητες με τις τεχνητές λίμνες των φραγμάτων λόγω της μικρής ηλικίας της (μερικές δεκαετίες). Έχει διαστάσεις περίπου 200 x 400 μέτρα και το σχήμα της είναι ελλειπτικό.
Το υψόμετρο της στάθμης του νερού της Στεφανιάδας είναι 700 m. Εδώ βλέπουμε τη νότια όχθη. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της λίμνης αποτελεί η ταχύτητα ανανέωσης των υδάτων της λόγω της μικρής συνοχής των πετρωμάτων της περιοχής.
Λίμνη Στεφανιάδας - Βορειοανατολική Όχθη
Στεφανιάδα: η κίνηση στην πλατεία του οικισμού λιγοστή.
Ορεινά νομών Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Τρικάλων και Άρτας
Το όχημά μας με φόντο την κορυφή Μνήμα στα Κέδρα Ευρυτανίας
Όρη Στεφανιάδας - Νοτιοδυτική Πλευρά
Από Στεφανιάδα για Βατόβρυση
Κέδρα Ευρυτανίας - Στο βάθος το θερινό Ποιμνιοστάσιο της οικογένειας Καπούλα
Τοποθεσία Κεδράκια Ευρυτανίας
Συστάδα Πεύκης μέσα στην αλπική ζώνη των Αγράφων
Περδικάκι, τοπικό φυτό συγγενές της Ρϊγανης και του Θυμαριού. Οι τοπικοί λένε ότι κάνει το καλύτερο μέλι. Οι μέλισσες του δείχνουν πάντως σαφή προτίμηση.
Εναλλαγές του τοπίου στην αλπική ζώνη
Η βουνοκορφή των Βραγκιανών Αργιθέας από το ποιμνιοστάσιο Δημητρόπουλου, στα Κεδράκια
Στην καλύβα του κτηνοτρόφου, εκεί γευθήκαμε το αυθεντικό τσαλαφούτι. Είδος τυριού σε μορφή κρέμας που η επιτυχία στην πήξη του εξαρτάται πάντοτε από την θερμοκρασία του καλοκαιριού.
Παλιά παραπήγματα, που τώρα χρησιμεύουν σαν σπίτια για τους τετράποδους φύλακες
Ελληνικοί ιχνηλάτες, η εθνική μας κυνηγετική φυλή κράτησε τα χαρακτηριστικά της στα δύσκολα της Τουρκοκρατίας, αλλά και μετά, χάρη στη φροντίδα των ορεσίβιων κατοίκων της πατρίδας μας
Χαρακτηριστικό τοπίο της αλπικής ζώνης
Στο βάθος βουνοκορφή στον νομό Άρτας στην περιοχή Μεσόπυργου
Φτερούσιο σε απότομη πλαγιά
Βατόβρυση, ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημείο όταν μπαίνει κανείς στην Ευρυτανία από τον δρόμο της Στεφανιάδας, έργο δωρητών από τα Κέδρα Ευρυτανίας. Το νερό, το οποίο βγαίνει πάντοτε πολύ κρύο και φημίζεται για τις χωνευτικές του ιδιότητες.
Φτερούσιο στην αρχή του Φθινοπώρου
Ο δρόμος Στεφανιάδα Βατόβρυση Κέδρα. Τον χειμώνα συνήθως είναι κλειστός από τις κατολισθήσεις που έχουν γίνει τρόπος ζωής για τους ντόπιους.
Περισσότερα