Πατριαρχικό Συλλείτουργο στην Αγία Λυδία Φιλίππων Καβάλας

20 Μαΐου 2011

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας στους Φιλίππους της Καβάλας, το Πατριαρχικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ελβετίας κ. Ιερεμίας, Σάμου κ. Ευσέβιος, Καβάλας κ. Προκόπιος, Γουμεννίσης κ. Δημήτριος και Δράμας κ. Παύλος.

Επίσης, συλλειτούργησε και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Μάρκος Βασιλάκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Καβάλας κ. Προκόπιο, τους φορείς και παράγοντες του τόπου για την τιμητική πρόσκληση να μεταβεί στην Μητρόπολη Φιλίππων.

«Πράγμα το οποίον μας δίνει την μεγίστην χαράν και συγκίνηση, να είμεθα όλοι μαζί εμπρός εις την Αγίαν Λυδία και τον βαπτιστήν της Απόστολο Πάυλο», ανέφερε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

Μετά το πέρας της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τέλεσε αγιασμό στις όχθες του Ζυγάκτη ποταμού όπου βαπτίσθηκε η Αγία Λυδία.

Πηγή: romfea.gr