Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία είναι υπέρ της προόδου της επιστήμης»

19 Δεκεμβρίου 2011

Στην κατάμεστη Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση «Χριστιανισμός και Επιστήμη» επί τη εκδώσει του τόμου « Ο Ιπποκράτης στην Πολιτεία του Θεού» του Ομοτ. Καθηγητού της Αγγειοχειρουργικής κ. Παναγιώτου Δημακάκου.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος στο τέλος απεύθυνε και χαιρετισμό.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι υπέρ της προόδου της επιστήμης, διότι η επιστήμη είναι δώρο του Θεού», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ενώ πρόσθεσε: «Η επιστήμη είναι η δημιουργική χρήση του ανθρώπινου νου, όταν στο βιβλίο της Γεννήσεως αναφέρεται η φράση αυξάνεσθε, κατακυριεύσατε και φυλάσσειν. Σ’ αυτές τις φράσεις βρίσκεται η απαρχή της έρευνας και της επιστήμης».

Επίσης ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε σε Ευαγγελικά χωρία που αναφέρονται στην ιατρική, τονίζοντας ακόμη ότι «η επιστήμη έχει κάνει μεγάλες προόδους και αυτό είναι λείαν ευχάριστο».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ακούστηκαν Εκκλησιαστική Βυζαντινή ύμνοι εορτής των Χριστουγέννων από την Βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη και καθηγητού κ. Αποστόλου Παπαδόπουλου.

Ενώ στο δεύτερο μέρος υπήρξε στρογγυλή τράπεζα με θέμα « Χριστιανισμός και Επιστήμη» όπου συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, κα Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη και άλλοι καθηγητές και επιστήμονες της ιατρικής.

Να αναφερθεί ότι αμέσως ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Δημακάκος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, τους ομιλητές και του παρόντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου των τεχνών και των γραμμάτων αλλά και πολύς κόσμος της πολιτικής ζωής της χώρας έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

Από την μεριά της Εκκλησίας παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Επίσκοπος Διαυλείας και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ. Γαβριήλ και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης.

Σημείωση: Τα έσοδα του συγγραφέως θα διατεθούν δια τους σκοπούς της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Πηγή : http://http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10254:ieronimos-megaro&catid=23:2009-12-18-08-37-13