Πανελλήνια συγκίνηση για τους γονείς της άτυχης Χρύσας…

24 Μαρτίου 2012

Η τελευταία πράξη του δράματος του θανατηφόρου τροχαίου, που συγκλόνισε την Λαμία και στοίχισε τη ζωή σε δύο παιδιά, παίχθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου στήθηκε γέφυρα ζωής με το Αννόβερο της Γερμανίας την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η Χρύσα, έπειτα από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα, από την πρώτη στιγμή έδινε άνιση μάχη αφού οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν τόσο βαριές που δεν άφηναν πολλά περιθώρια για να ελπίζει κανείς έστω και σε θαύμα.

Όταν πλέον διαπιστώθηκε, ότι η 21χρονη Χρύσα ήταν εγκεφαλικά νεκρή, οι γονείς ρωτήθηκαν αν συναινούν στο να γίνει δωρεά των οργάνων της.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή τους έπαιξε η παρέμβαση της αδελφής της: «Αν ρωτούσαμε τη Χρύσα θα έλεγε «ναι».Όταν η Χρύσα ζούσε ήταν υπέρ της δωρεάς οργάνων», είπε η κατά δύο περίπου χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της, που σπουδάζει στο εξωτερικό και από την αρχή ήταν κοντά στη Χρύσα.

Ο τραγικός πατέρας κρατούσε στα χέρια του δύο φωτογραφίες της Χρύσας. Μια από το σχολείο, που ήταν σημαιοφόρος και μία πιο πρόσφατη. Τις φιλούσε ξανά και ξανά, μη μπορώντας να πιστέψει ότι από την μια στιγμή στην άλλη, έχασε με αυτό το τραγικό τρόπο το παιδί του «.

Αύριο έχουμε το «γάμο» της, ανήμερα των γενεθλίων της αδελφής της…». είπε ο τραγικός πατέρας για την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της κόρης του .

Ο πατέρας της Χρύσας, Δημήτρης Μάργαρης, ανέφερε: «Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελε και η Χρύσα μου. Ήταν ένα κορίτσι που δεν κρατούσε τίποτα για τον εαυτό της. Τα έδινε όλα στους άλλους. Ζούσε πολύ μπροστά για την ηλικία της…Ήταν μοναδική. Ήταν και θα παραμείνει ένας άγγελος…».

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν έξω από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λίγο πριν πάρουν την Χρύσα για το χειρουργείο. Όλοι ήταν εκεί για να της πουν το τελευταίο αντίο. Οι γονείς, η αδελφή, συγγενείς, οι φίλες της, ο πατέρας και ο παππούς του Χρήστου…

Όταν ρωτήθηκε εάν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στα υπόλοιπα παιδιά και στους γονείς, με όση δύναμη του απέμεινε μας είπε: «Αν βγω από το σπίτι και περπατήσω πενήντα μέτρα θα δω 20 μηχανάκια να περνάνε χωρίς κανένας να φοράει κράνος…και επίσης θα δω πολλούς ηλικιωμένους να οδηγούν… Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να πούμε, όποιος κυκλοφορεί έξω τα βλέπει..Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους, τι να πούμε…».

Αμέσως μετά την απόφαση των γονέων, ενημερώθηκε ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και ήδη έχουν βρεθεί λήπτες για πνεύμονες, νεφρούς και ήπαρ, ενώ αναζητείται λήπτης ή λήπτρια για την καρδιά.

Στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου έφτασε ειδική πτήση από την Γερμανία και συγκεκριμένα από το Αννόβερο για τους πνεύμονες. Τους νεφρούς παρέλαβαν γιατροί από το Λαϊκό της Αθήνας και το ήπαρ από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το μοιραίο τροχαίο

Ήταν μεσημέρι, όταν τα δύο παιδιά μόλις έφυγαν από την παρέα τους στην καφετέρια και ανέβηκαν στη μηχανή για να πάνε στο σπίτι της κοπέλας για φαγητό.

Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια… Λίγα μέτρα πιο κάτω, σε μία διασταύρωση – καρμανιόλα, έγινε το μοιραίο…

Ι.Χ. αυτοκίνητο με οδηγό έναν 84χρονο, με κατεύθυνση από το κέντρο της πόλης προς τα Γαλανέικα, επιχείρησε να στρίψει αριστερά, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τη μηχανή, που κατέβαινε από τα Γαλανέικα προς το κέντρο.

Τα δύο παιδιά χτύπησαν με δύναμη στη σιδερένια κολόνα και στη συνέχεια κατέληξαν πάνω στο δέντρο.

Ο 22χρονος οδηγός Χρήστος Γεωργίου και η 21χρονη φίλη του Χρύσα Μάργαρη τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά στο κεφάλι.

Ο Χρήστος άφησε την τελευταία του πνοή, μόλις έφτασε στο νοσοκομείο…

Δείτε τι του έγραφε στο Facebook

Το «Σ’ αγαπώ» του Μιχ. Χατζηγιάννη ήταν το τελευταίο τραγούδι που του είχε αφιερώσει η Χρύσα, γράφοντάς του τα παρακάτω, συγκλονιστικά λόγια:

«Η καλύτερη αγάπη είναι αυτή που ξυπνάει την καρδιά μας και μας οδηγεί ψηλά, ανάβει φωτιές στις καρδιές μας και γαληνεύει τις ψυχές μας. Αυτό μου χάρισες, αυτό ελπίζω να σου χαρίσω για πάντα»…

 

Πηγή: http://briefingnews.gr/koinonia/item/19918-panellinia-ugkinii-gia-tous-goneis-tis-atuchis-chruas