Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 12ο)

5 Μαρτίου 2012

74. Ευχαριστώ την Παναγία για την ευεργεσία της

1-4-2004
Καβάλα

«Επικοινωνώ μαζί σας, για να σάς γνωρίσω ένα θαύμα της Παναγίας που έκανε σε μένα.

Έχω 2-3 μήνες που παρουσίασα ένα πρόβλημα υγείας. Επισκέφθηκα γιατρό εδώ στην Καβάλα και μου συνέστησε να ακολουθήσω φαρμακευτική αγωγή με χάπια. Πριν ξεκινήσω όμως την θεραπεία, ζήτησα την γνώμη του αδελφού μου και της νύμφης μου –είναι γιατροί και οι δύο στην Αθήνα– για τα χάπια. Η νύμφη μου συμβουλεύτηκε ένα ειδικό γιατρό που πρότεινε να πάρω άλλα χάπια. Πήρα και τα δύο είδη φαρμάκων στο σπίτι και ως συνήθως διάβασα τις οδηγίες και τις παρενέργειες. Στενοχωρήθηκα πολύ, γιατί οι παρενέργειες ήταν πολλές, έπρεπε όμως να ξεκινήσω θεραπεία. Προβληματιζόμουν ποιά θεραπεία να ακολουθήσω.

Το βράδι της περασμένης Παρασκευής γύρισα στο σπίτι μετά την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και σκέφθηκα να μην πάρω κανένα φάρμακο τουλάχιστον για 2-3 μέρες, αλλά να βάλω στον λαιμό μου την ευλογημένη κορδέλα της Αγίας Ζώνης από το Μοναστήρι σας. Έκανα την προσευχή μου, πήρα με προσοχή και σεβασμό την κορδέλα και αφού την ασπάστηκα την έβαλα στον λαιμό μου. Το πρωΐ του Σαββάτου τα συμπτώματα υποχώρησαν. Την Κυριακή ήμουν τελείως καλά και έκτοτε δεν έχω απολύτως τίποτα. Φόρεσα την κορδέλα πάνω μου για 5 μέρες. Πάντοτε φυσικά πριν κοιμηθώ σταυρώνομαι με την κορδέλα στο πρόσωπο και σταυρώνω και την μητέρα μου. Η Παναγία μου έκανε ένα μεγάλο θαύμα. Ακόμη και χθές μίλησα με την νύμφη μου και με ρώτησε αν πήρα το φάρμακο. Όχι δεν πήρα τίποτα.

Ευχαριστώ την Παναγία για την ευεργεσία της».

Με την ευχή σας

Ελισάβετ

75. Είχε πληγή στο στήθος

4-5-2004
Γιάλτρα Ευβοίας

«Μου είχατε στείλει την κορδελίτσα από την ευλογημένη Ζώνη της Παναγίας μας και ο άνδρας μου, που είχε πληγή στο στήθος με προδιάθεση καρκίνου, είναι πολύ καλά, δόξα τώ Θεώ».

Ευλογείτε

Μαρία Μαλλιαρού

76. Η Παναγία με ευλόγησε

17-5-2004
Σίνδος, Θεσσαλονίκη

«Σάς παρακαλώ να μου στείλετε την Τιμία Ζώνη της Παναγίας για να ευλογήσει ένα άτεκνο ζευγάρι. Την είχα φορέσει η ίδια, και η Παναγία με ευλόγησε και μου χάρισε ένα υγιέστατο αγοράκι που τώρα κλείνει τα τρία χρόνια». Σάς ευχαριστώ.

Την ευλογία σας

Θωμαή Γαλατίδου

77. Σηκώθηκα από το κρεβάτι και περπάτησα

15-8-2004
Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Ο κ. Νικόλαος Γιαννόπουλος κατά την επίσκεψή του στην Μονή μας κατέγραψε τα εξής:

«Ονομάζομαι Νικόλαος Γιαννόπουλος του Ανδρέα και της Σοφίας, κατοικώ στην Πάτρα… και είμαι 23 χρονών.

Στις 14-10-2000 είχα ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύθηκα στο νοσοκομείο του Ρίου. Έπαθα ρήξη του λεπτού εντέρου-περιτονίτιδα, κάταγμα κάτω γνάθου και αριστερής κνήμης και πάρεση περονιαίου νεύρου. Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, μετά από έξι μήνες επήλθε σχετική βελτίωση σε όλους τους τομείς εκτός από την πάρεση του περονιαίου νεύρου. Δεν μπορούσα να κινήσω την πατούσα και να κλείσω καλά το γόνατο του αριστερού μου ποδιού. Όλοι οι γιατροί είπαν πώς δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να ξαναπερπατήσω, διότι ήταν η μοναδική πάθηση που δεν μπορούσε να υπάρξει αποκατάσταση της κινητικότητας του ποδιού.

Στην προσευχή μου –πράγμα που κάνω από μικρή ηλικία– είχα σαν αίτημα την αποθεραπεία μου. Είχαν περάσει δύο χρόνια από το ατύχημα και οι ελπίδες κατά τους γιατρούς μηδαμινές. Το βράδι της Μ. Δευτέρας του 2002 είδα στον ύπνο μου πώς ξεκινήσαμε οικογενειακώς για μία βόλτα σε ένα βουνό και εγώ ήθελα να φτάσω πρώτος στην κορυφή. Έφθασα μέν, αλλά το σώμα μου γέμισε πληγές και τα ρούχα μου αίματα. Ενώ ήμουν μόνος μου, γονάτισα, ύψωσα τα χέρια μου προς τον ουρανό και φώναξα δυνατά: «Παναγία μου, κάνε καλά το πόδι μου». Εκείνη την στιγμή ο ουρανός ήταν καθαρός, άστραψε και σαν να άνοιξαν οι ουρανοί στην μέση και από το χώρισμα βγήκε η Τιμία Ζώνη της Παναγίας κρεμαστή προς τα κάτω και διπλώθηκε πάνω στο παράλυτο πόδι μου. Το πρωΐ που ξύπνησα προσπαθούσα να καταλάβω την σημασία αυτού που είδα στον ύπνο μου. Ένιωσα μέσα μου την ελπίδα ότι θα γίνω καλά και γι’ αυτό πήρα την απόφαση να κάνω μία χειρουργική επέμβαση ακόμη.

Ο γιατρός μου δεν μπορούσε να αποτολμήσει μία χειρουργική επέμβαση, γιατί, όπως μου είπε, θα γινόταν μεγαλύτερη ζημιά. Τον θερμοπαρακάλεσα εξιστορώντας του αυτό που είδα στον ύπνο μου. «Μόνο για την μεγάλη σου πίστη θα κάνω αυτή την ενέργεια. Θα σε χειρουργήσω αύριο».

Το βράδι έκανα την προσευχή μου και ξάπλωσα στο κρεβάτι του νοσοκομείου περιμένοντας με αγωνία την επόμενη ημέρα. Παρακαλούσα την Παναγία, τον άγιο Νικόλαο, τον άγιο Αθανάσιο τον Μέγα να φωτίσουν τον γιατρό και να πάνε όλα καλά. Είδα στον ύπνο μου ότι ήμουν στο χειρουργικό κρεβάτι και ο γιατρός κρατούσε το πόδι μου με κάποια περιέργεια μή ξέροντας τί να κάνει.  Τότε είδα δεξιά και αριστερά του ότι ήταν ο άγιος Νικόλαος και ο άγιος Αθανάσιος, καθοδηγώντας τον τί ακριβώς να κάνει και πώς την τρίτη ημέρα από την επέμβαση θα ξαναπερπατούσα.

Το πρωΐ της Μ. Παρασκευής (2002) χειρουργήθηκα και την Δευτέρα του Πάσχα ήλθε επίσκεψη ο γιατρός. Είδε πώς είχε σπάσει ο γύψος που μου είχαν βάλει και μου είπε ότι ήταν πολύ άσχημο αυτό που έγινε. Βγάζοντας τον παλιό γύψο για να τον αντικαταστήσει, ακούμπησε την πατούσα μου –απλά από περιέργεια– για να δεί εάν έγινε περισσότερη ζημιά από ότι ήδη υπήρχε. Και εκείνη την στιγμή, παραδόξως, αισθάνθηκα την κινητικότητα του ποδιού μου. Οι γιατροί έμειναν άφωνοι από το γεγονός και εγώ σηκώθηκα από το κρεβάτι και περπάτησα μετά από ενάμισυ χρόνο ακινησίας. Έκανα τον σταυρό μου και είπα γεμάτος χαρά στον γιατρό μου: «Είδες που στο είπα ότι θα γίνω καλά»; Εκείνος μου απάντησε: «Η πίστη σου σε έσωσε».

Σήμερα, 15 Αυγούστου του 2004, η κατάσταση της υγείας μου είναι πάρα πολύ καλή και χαίρομαι που κατάφερα και αξιώθηκα να έλθω στην Μονή Βατοπαιδίου να προσκυνήσω την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μετά από τόσες δυσκολίες και προβλήματα ψυχικά και σωματικά.

Εύχομαι η Χάρη της να βοηθά και να φωτίζει όλον τον κόσμο».

Μετά τιμής

Νικόλαος Γιαννόπουλος

78. Πονώ τακτικά και ασταμάτητα

Μελίσσια Αττικής

«Λέγομαι Βασίλειος Γούλας, είμαι ηλεκτρολόγος-μηχανικός, 55 ετών. Πέρυσι, Αύγουστο 2003, ένας συνάδελφος, ονόματι Νίκος Ανυφαντάκης, πέρασε από το Μοναστήρι σας και με σκέφθηκε, που έχω προβλήματα με την μέση, και μου έφερε ένα σχοινάκι (κορδέλα) από την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας. Εγώ έχω βρεθεί με τρεις κήλες δίσκων και ράγισμα προτελευταίου δίσκου από το 2002. Η λύση που μου πρότειναν είναι εγχειρήσεις με ποσοστό επιτυχίας έως 90%, το υπόλοιπο οριζοντίωση. Έτσι πρόσεχα να μή σκύβω, να μην τρέχω, να μή σηκώνω βάρη πάνω του ενός κιλού, και παρά ταύτα πονώ τακτικά και ασταμάτητα.

Από πέρυσι που φόρεσα το θαυματουργό σχοινάκι της Παναγίας μας δεν έχω, δόξα τώ Θεώ, ούτε ενοχλήσεις, ούτε τίποτε. Έτσι έταξα από πέρυσι, και φέτος με αξίωσε η Παναγία και ήλθα στο Μοναστήρι σας και προσκύνησα την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου μας και την ευχαρίστησα για το καλό που μου έκανε.

Γι’ αυτό, σάς παρακαλώ, αν κάπου γράφετε όλα τα θαύματα –διότι αυτό είναι όντως θαύμα– γράψτε το με ή χωρίς το όνομά μου.

Ασπάζομαι την δεξιά σας

Βασίλειος Γούλας

79. Η εγκυμοσύνη μου πέρασε με ειρήνη

«Κατά την διάρκεια δύο χρόνων μετά τον γάμο μας έμεινα έγκυος δύο φορές, αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι γιατροί ανέφεραν την διακοπή της κυήσεως. Ηχοσκοπική έρευνα μάς έδειξε ότι ο καρπός στον πρώτο μήνα ήταν ήδη νεκρός.

Όταν έμεινα έγκυος τρίτη φορά, είχαμε ταυτοχρόνως μεγάλη χαρά και φόβο. Σε λίγες μέρες –απροσδοκήτως– κάποιος έφερε από την Μονή Βατοπαιδίου μια κορδέλα της Παναγίας, την οποία φόρεσα καθ’ όλην την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου.

Η Υπεραγία Θεοτόκος μάς χαρίτωσε. Η εγκυμοσύνη μου πέρασε με ειρήνη και της Αναλήψεως του Σωτήρος γεννήθηκε ο υιός μας Κωνσταντίνος.

Λέλα και Δαβίδ Ιωσελιάνι

Τυφλίδα (2003).

 

πηγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Θαύματα Αγίας Ζώνης, Έκδοση Β’ επαυξημένη, Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2008.

Σχετικά άρθρα Θαύματα της Θεοτόκου
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 9ο) 23 Ιουνίου 2019 49. Είχε όγκο σοβαρής μορφής 11-4-2002 Περιστέρι, Αθήνα «Πριν 6 μήνες είχα ζητήσει την αγάπη σας και τις προσευχές σας για την ξαδέλφη μου Χριστίνα. Είχε όγκο σοβαρής μορφής και οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες. Όμως με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, με την Αγία Ζώνη που φόρεσε και τις προσευχές σας, ο όγκος προς έκπληξη των γιατρών έχει μειωθ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 8ο) 22 Ιουνίου 2019 42. Να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης 8-6-2001 Αθήνα «Είπα σε αυτούς που ευεργετήθηκαν από την Παναγία να γράψουν, αλλά το θεωρούν δύσκολο. Μου είπαν, αν θέλω εγώ, να σάς γράψω. Τώρα θέλω να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης, που έκανε με την ευλογημένη κορδέλα της. 1) Όταν πήγα στον πνευματικό μου για εξομολόγηση, μου είπε ότι...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 7ο) 21 Ιουνίου 2019 34. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς 30-5-2000 Κύπρος «Παίρνω την ευκαιρία να σάς γράψω σχετικά με ένα θαύμα, που έκανε η Μεγαλόχαρη σε μένα και τον σύζυγό μου. Είμασταν ενάμιση χρόνο παντρεμένοι και προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα παιδί, χωρίς όμως να το καταφέρουμε. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς, οι οποίοι μάς έλεγαν ότι ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 6ο) 20 Ιουνίου 2019 26. Ευχαριστήριος επιστολή 12-3-1999 Μόσχα Ευχαριστήριος επιστολή από ζεύγος Ρώσων, το οποίο μετά από έξι χρόνια απέκτησε παιδί με την βοήθεια της κορδέλας της Αγίας Ζώνης που τους έδωσε κάποιος Ρώσος ιερομόναχος, που είχε προσκυνήσει στην Μονή Βατοπαιδίου το 1998. Ο πατέρας ονομάζεται Ι., η μητέρα Ν. και το βρέφος Μ. Το θαύμα επιτελέσθηκε στη...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 5ο) 19 Ιουνίου 2019 19. Με γλύτωσε η Παναγία Δευτέρα 30-3-1998 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Α.Τ» ο αρχιφύλακας Χ. Π., που υπηρετεί στο τμήμα Π. Αττικής, αναφέρει ότι καταδιώκοντας Ρουμάνο κακοποιό πυροβολήθηκε από αυτόν και κτυπήθηκε από μία σφαίρα. Ψηλαφώντας ανακάλυψε την σφαίρα σφηνωμένη στο πορτοφόλι του.  Λέει ο ίδιος: «Ξέρετε τί με γλύτωσε; Η Παναγία. ...