Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 17ο)

24 Απριλίου 2012

108. Είχαμε πρόβλημα τεκνογονίας

12-9-2006

Καλοχώρι Λαρίσσης

«Είχαμε πρόβλημα τεκνογονίας με αποτέλεσμα η σύζυγός μου Θωμαΐς να μην μπορεί να κρατήσει παιδί. Ο ιερέας π. Αθανάσιος Σταμάτης του χωριού Γαλήνη μάς έδωσε την ζώνη και κάναμε με την σύζυγό μου αυτά που προστάζουν οι εντολές του Θεού, εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία.

Βάζοντας την ζώνη η σύζυγός μου αμέσως έμεινε έγκυος και γεννήθηκε το κοριτσάκι στις 11 Μαρτίου 2005 και το βαπτίσαμε στις 21 Μαΐου 2006.

Ζητάμε πάντα να μάς έχετε στις προσευχές σας και την μικρή Μαρία».

Δημήτριος Πουτσιάκας

109. Για δέκα χρόνια περίμενε αυτό το θαύμα

27-9-2006

Λεμεσός

«Ταπεινά σάς ευχαριστώ και σάς αναφέρω το θαύμα που έγινε στην ανεψιά μου.

Με την βοήθεια της θαυματουργής ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου που μου στείλατε, έμεινε έγκυος και απέκτησε ένα υγιέστατο αγοράκι. Για δέκα χρόνια περίμενε αυτό το θαύμα.

Και πάλιν σάς ευχαριστώ και ταπεινά σάς παρακαλώ με τις δικές σας προσευχές στην Παναγία μας όλος ο κόσμος να είναι καλά».

Ταπεινά σάς ευχαριστώ

Μαρία Χατζησάββα

110. Αυτήν την φορά θα πάνε όλα καλά με την βοήθεια της Παναγίας

28-12-2006

Λάρισα

«Φιλοξενήθηκα στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2003 με σκοπό να προσκυνήσω την Τιμία Ζώνη της Παναγίας.

Αντιμετώπιζα με την σύζυγό μου μείζον πρόβλημα επί έξι συνεχόμενα έτη, με έξι εγκυμοσύνες που κατέληγαν σε αποβολή από την αρχή της κύησης. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίσκεψη που προανέφερα και αφού φόρεσε η σύζυγος την ζώνη που δίνει η Ιερά Μονή για ευλογία, ξεκίνησε μία εγκυμοσύνη με δυσκολίες στην αρχή, που ξεπεράστηκαν όμως με την πίστη μας ότι, αυτήν την φορά θα πάνε όλα καλά με την βοήθεια της Παναγίας και θα μάς αξιώσει ο Θεός να αποκτήσουμε ένα παιδί. Πράγματι η κορούλα μας, εν ονόματι Αγγελική, γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 2005 και χαίρει άκρας υγείας.

Τον Νοέμβριο του 2006 φιλοξενήθηκα στην Ιερά Μονή για τέσσερις ημέρες εκπληρώνοντας το τάμα μου στην Παναγία, προσκυνώντας με ευλάβεια το μεγαλείο της. Το θαύμα όμως συνεχίζεται γιατί μόλις επέστρεψα και προ ημερών διαπιστώσαμε ότι η σύζυγός μου είναι πάλι έγκυος και προς μεγάλη μας έκπληξη, και ώς την στιγμή που σάς γράφω, η εγκυμοσύνη βαίνει καλώς. Είναι απίθανο για τα ιατρικά δεδομένα να συμβαίνει αυτό δεδομένου του ιστορικού των προηγούμενων αποβολών».

Με εκτίμηση

Θολιώτης Νικόλαος

111. Μετά από δύο εβδομάδες έμαθα πώς είμαι έγκυος

12-6-2007

Λευκωσία, Κύπρος

«Εδώ και ένα χρόνο προσπαθούσαμε με τον άντρα μου να αποκτήσουμε ένα παιδάκι, χωρίς όμως να τα καταφέρνουμε.

Μετά από παρακλήσεις από τους Γέροντες του Αγίου Όρους, φορώντας την Ζώνη της Παναγίας, βάζοντας καθημερινά λαδάκι, παρακαλώντας την Παναγία να πάνε όλα καλά και πηγαίνοντας για εξομολόγηση έγινε θαύμα! Μετά από δύο εβδομάδες έμαθα πώς είμαι έγκυος».

Μαρίνα

112. Μόλις την φόρεσα στην μέση μου δεν χρειάστηκα ούτε παυσίπονο χάπι

30-7-2007

Αμπελόκηποι, Αθήνα

«Απευθύνομαι με πολύ σεβασμό στον άγιο Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, όπου επροσευχήθη και για μένα την αμαρτωλή και που μου έστειλε την Αγία Ζώνη της αγαπημένης μου Παναγιάς και μόλις την έβαλα επάνω μου, την φόρεσα στην μέση μου, κοντεύει ένα χρόνο και δεν χρειάστηκα ούτε παυσίπονο χάπι, ούτε αλοιφή στην μέση μου.

Εγώ υποφέρω από δισκοπάθεια, σκολίωση και συνθλιπτική αλλοίωση στην σπονδυλική στήλη. Οι γιατροί μου έχουν πεί ότι θα παραλύσω και όμως η Χάρη του Τριαδικού Θεού και της γλυκιάς μας Παναγιάς με κρατούν όρθια».

Ελένη Φραγκιά

113. Θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου και σε μή ορθοδόξους

Οι άγιοι μετά την κοίμησή τους εισέρχονται μέσα στην δόξα και την μακαριότητα του Θεού, αποκτούν αληθινή υιοθεσία από τον Θεό και γίνονται παγκόσμιοι κατά το πρότυπο της παγκοσμιότητος του Χριστού. Αγκαλιάζουν με την αγάπη τους όλους τους ανθρώπους και θέλουν να μεταδώσουν κάθε χάρισμα και ευλογία, ιδιαίτερα στους πονεμένους και θλιβομένους ανθρώπους που βρίσκονται στην γή. Έχουν λάβει την Χάρη από τον Θεό να επεμβαίνουν σωστικά στην ζωή των ανθρώπων με διάφορες ιάσεις και θαυματουργίες. Γι’ αυτό εξάλλου επικαλούμαστε την πρεσβεία τους, την μεσιτεία τους στις προσευχές μας. Επειδή όλοι οι άνθρωποι δυνητικά είναι τέκνα Θεού και επειδή οι άγιοι έχουν την μεγάλη αγάπη του Θεού που μπορεί να περιχωρεί στην καρδιά τους όλη την ανθρωπότητα, θαυματουργούν και θεραπεύουν και μή ορθοδόξους.

Έτσι ο άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος στην Μονή του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, που βρίσκεται στα Πριγκιπόννησα, κάνει πολλά θαύματα σε μουσουλμάνους που ζητούν την βοήθειά του. Πόσο μάλλον η Κυρία Θεοτόκος, η Μητέρα της νέας κτίσεως, η «παγκόσμιος δόξα και η παγκόσμιος χαρά», δεν θα φανερώνει την θαυματουργική της ενέργεια σε αυτούς που την επικαλούνται με πίστη και πόνο!

Βασική προϋπόθεση για την θεραπεία της ψυχής του ανθρώπου, την κάθαρσή της από τα πάθη, τον φωτισμό της, την θέωσή της είναι να έχει λάβει την Χάρη του ορθοδόξου βαπτίσματος. Και θα πρέπει να τονίσουμε ότι η θέωση, δηλαδή ο αγιασμός του ανθρώπου, βιώνεται μόνο μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Όμως θεραπείες στο σώμα του ανθρώπου μπορούν να γίνονται και σε μή ορθοδόξους. Στο αρχείο της Μονής υπάρχουν επιστολές που αναφέρονται σε περιπτώσεις όπου ο ίδιος ο σουλτάνος καλούσε την Αγία Ζώνη για να τον θεραπεύσει προσωπικά από κάποια ασθένεια ή να σταματήσει κάποια επιδημική ασθένεια της περιοχής. Και η Παναγία πραγματοποιούσε το θαύμα της. Τα μεταβυζαντινά θαύματα της Αγίας Ζώνης θα δημοσιευθούν στο υπό έκδοση βιβλίο της Μονής, του Κωνσταντίνου Σύγγελη, «Η λατρεία της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον βυζαντινό κόσμο και τα θαύματά της στην μεταβυζαντινή περίοδο».

Ο Τσάρλυ, καναδικής καταγωγής και μέλος του πληρώματος της ελληνικής θαλαμηγού «Ρίο Ρίτα», που καταπλέει κατ έτος στα ανοικτά του Αγίου Όρους μεταφέροντας επισήμους επισκέπτες, σε μία από τις επισκέψεις του στην Μονή Βατοπαιδίου, στις 10 Μαΐου του 2004, αφού ξεναγήθηκε και άκουσε για τα θαύματα της Αγίας Ζώνης, εξέθεσε στον μοναχό-ξεναγό το πρόβλημα που τον απασχολούσε. Μετά από δέκα χρόνια γάμου δεν είχαν καταφέρει με την σύζυγό του Νικολέτα να αποκτήσουν παιδί, παρόλες τις προσπάθειές τους. Ο μοναχός, μολονότι δίσταζε αρχικά να του δώσει κορδέλα της Αγίας Ζώνης γιατί ήταν καθολικός, παρακινήθηκε από τον πόθο του Τσάρλυ και εμπιστεύτηκε την υπόθεση στην μητρική πρόνοια της Παναγίας.

Όταν το επόμενο έτος, ο Τσάρλυ επισκέφθηκε πάλι την Μονή, πληροφόρησε περιχαρής τον μοναχό για την άμεση θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου καί, εμφανώς προβληματισμένος για την ορθόδοξη πίστη, ευχαρίστησε την Παναγία που του χάρισε μία χαριτωμένη κορούλα, την Φρήντα (Φρειδερίκη).

πηγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Θαύματα Αγίας Ζώνης, Έκδοση Β’ επαυξημένη, Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2008.

Σχετικά άρθρα Θαύματα της Θεοτόκου
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 9ο) 23 Ιουνίου 2019 49. Είχε όγκο σοβαρής μορφής 11-4-2002 Περιστέρι, Αθήνα «Πριν 6 μήνες είχα ζητήσει την αγάπη σας και τις προσευχές σας για την ξαδέλφη μου Χριστίνα. Είχε όγκο σοβαρής μορφής και οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες. Όμως με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, με την Αγία Ζώνη που φόρεσε και τις προσευχές σας, ο όγκος προς έκπληξη των γιατρών έχει μειωθ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 8ο) 22 Ιουνίου 2019 42. Να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης 8-6-2001 Αθήνα «Είπα σε αυτούς που ευεργετήθηκαν από την Παναγία να γράψουν, αλλά το θεωρούν δύσκολο. Μου είπαν, αν θέλω εγώ, να σάς γράψω. Τώρα θέλω να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης, που έκανε με την ευλογημένη κορδέλα της. 1) Όταν πήγα στον πνευματικό μου για εξομολόγηση, μου είπε ότι...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 7ο) 21 Ιουνίου 2019 34. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς 30-5-2000 Κύπρος «Παίρνω την ευκαιρία να σάς γράψω σχετικά με ένα θαύμα, που έκανε η Μεγαλόχαρη σε μένα και τον σύζυγό μου. Είμασταν ενάμιση χρόνο παντρεμένοι και προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα παιδί, χωρίς όμως να το καταφέρουμε. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς, οι οποίοι μάς έλεγαν ότι ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 6ο) 20 Ιουνίου 2019 26. Ευχαριστήριος επιστολή 12-3-1999 Μόσχα Ευχαριστήριος επιστολή από ζεύγος Ρώσων, το οποίο μετά από έξι χρόνια απέκτησε παιδί με την βοήθεια της κορδέλας της Αγίας Ζώνης που τους έδωσε κάποιος Ρώσος ιερομόναχος, που είχε προσκυνήσει στην Μονή Βατοπαιδίου το 1998. Ο πατέρας ονομάζεται Ι., η μητέρα Ν. και το βρέφος Μ. Το θαύμα επιτελέσθηκε στη...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 5ο) 19 Ιουνίου 2019 19. Με γλύτωσε η Παναγία Δευτέρα 30-3-1998 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Α.Τ» ο αρχιφύλακας Χ. Π., που υπηρετεί στο τμήμα Π. Αττικής, αναφέρει ότι καταδιώκοντας Ρουμάνο κακοποιό πυροβολήθηκε από αυτόν και κτυπήθηκε από μία σφαίρα. Ψηλαφώντας ανακάλυψε την σφαίρα σφηνωμένη στο πορτοφόλι του.  Λέει ο ίδιος: «Ξέρετε τί με γλύτωσε; Η Παναγία. ...