Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 22ο)

30 Μαΐου 2012

143. Τώρα βρίσκεται στον έκτο μήνα…

14-12-2007

Πλατύ Αγλατζιάς

«Είμαι ο πατέρας της Μελίνας Τίμσον-Κάτσιη, η οποία ζεί στην Αγγλία. Στην κόρη μου δημιουργήθηκε σοβαρό ορμονικό πρόβλημα υγείας όταν

σταμάτησε τις προπονήσεις. Ήταν αθλήτρια κολύμβησης στο τρίαθλο. Παρόλο που ήταν μόνο 27 χρονών, πέρυσι τον Δεκέμβριο σταμάτησε η εμμηνόρροιά της. Παρουσιασθέντος του ορμονικού προβλήματος άρχισε να παίρνει βάρος.

Οι γιατροί της είπαν ότι λόγω του ορμονικού προβλήματος ήταν σχεδόν αδύνατο να μείνει έγκυος και μάλιστα σύντομα. Η Μελίνα άρχισε μία θεραπεία, η οποία συνοδευόταν με μία αυστηρότατη δίαιτα. Τον Ιούνιο του 2007 για πρώτη φορά επισκέφθηκα το Άγιον Όρος και δή την Μονή Βατοπαιδίου.

Μετά από συμβουλή των Πατέρων της Μονής πήρα κορδέλα ευλογημένη στην Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας και λάδι από τις 7 θαυματουργές εικόνες της Θεοτόκου, που υπάρχουν στην Μονή και τα έστειλα αμέσως στην κόρη μου.

Στις 27 Ιουλίου, ημέρα των γενεθλίων της και εορτή του αγίου Παντελεήμονος περιμέναμε νέα από τις ιατρικές εξετάσεις, που είχε κάνει η Μελίνα, ελπίζοντας να υπήρχε μία μικρή καλυτέρευση της καταστάσεώς της. Το βράδυ της ίδιας ημέρας μάς τηλεφώνησε και μάς ανακοίνωσε γεμάτη χαρά ότι ήταν μερικών εβδομάδων έγκυος. Επειδή τέλος Μαΐου είχε την πρώτη μετά το πρόβλημα εμμηνόρροια ήταν, όπως ανέφεραν οι γιατροί, αδύνατο να μείνει έγκυος τόσο γρήγορα. Όταν έμεινε έγκυος οι γιατροί της είπαν: “Ναί έμεινες έγκυος, αλλά μάλλον θα υπάρχουν προβλήματα υγείας (διαβήτης εγκυμοσύνης) τόσο σε σένα όσο και στο μωρό”.

Τώρα βρίσκεται στον έκτο μήνα και όλα βαίνουν καλώς. Η ίδια όπως και εμείς είμαστε σίγουροι ότι οφείλεται σε θαύμα της Παναγίας μας διά της Αγίας Ζώνης Της. Την κορδέλα δεν την βγάζει ποτέ από επάνω της.

Ο πατέρας

Ντίνος Κάτσιης

144. Κρατώ στην αγκαλιά μου το θαύμα της Παναγίας

29-11-2007

Μετέωρα, Θεσσαλονίκη

«Πριν από 9 μήνες στις 21 Φεβρουαρίου έφερα στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, χάρη στο θαύμα της Παναγίας. Έπρεπε να γεννήσω με τεχνητούς πόνους και η αγωνία μου και ο φόβος μου τόσο για μένα όσο και για το μωρό ήταν μεγάλη. Σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και στην γέννα φορούσα την κορδέλα της Αγίας Ζώνης και προσευχόμουν και σταύρωνα την κοιλιά μου για να με προστατεύει η Παναγία και να κυλήσουν όλα ομαλά.

Στην διάρκεια του τοκετού ήταν δίπλα μου για να μου παρέχει την βοήθεια που χρειαζόμουν η μαία, ονομαζομένη Μαρία. Και αυτή απόκτησε με την ευλογημένη ζώνη ένα παιδάκι. Σε λίγο μπήκε η αναισθησιολόγος, η Δέσποινα, και όταν είδε την ζώνη μου είπε ότι είναι κάτι ιερό και δεν πρέπει να την βγάλω.

Μετά από λίγες ώρες γέννησα με καισαρική και όλα δόξα τώ Θεώ και την Παναγία Μητέρα μας πήγαν καλά. Κρατώ στην αγκαλιά μου το θαύμα της Παναγίας και την ευχαριστώ που μου έστειλε αυτό το θείο δώρο. Σάς στέλνω φωτογραφία της μικρής μου κόρης Δήμητρας».

Ασπάζομαι ευλαβικά την δεξιά σας

Καλλιόπη Πετραλίφη

145. Έχουν γίνει αρκετά θαύματα

Ι.Κ.Μ. Παναγίας Ελεούσης

Η Καθηγουμένη της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Παναγίας Ελεούσης Πατρών μάς γράφει:

«Μετά πολλής χαράς επικοινωνούμε μαζί Σας, διά να Σάς εκφράσωμε τάς απείρους ευχαριστίας μας, διότι κατ’ επανάληψιν μάς αποστείλατε Τιμίας Ζώνας της Παναγίας μας. Έχομε την μεγάλη ευλογία να κοσμή την Μονήν μας, ένα μικρό τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, θησαυρός μέγας δι’ ημάς.

Με την Χάριν Της και την πίστιν των προσκυνητών, έχουν γίνει αρκετά θαύματα κυρίως διά την απόκτησιν τέκνου εκεί όπου η επιστήμη αδυνατούσε.

Αναφέρομε μερικά ονόματα, αλλά υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να τηρήσουν την ανωνυμία τους».

α. Παναγιώτης και Ελένη.

β. Ανδρέας και Ασημίνα Ασημακοπούλου

εκ Πατρών.

γ. Αγγελική Γιαννοπούλου εξ Αθηνών.

δ. Αντώνης και Ζωή εκ Πατρών.

ε. Παναγιώτης και Φωτεινή Καλλίστρου

εκ Πατρών.

στ. Βασιλική Συριοπούλου-Καραβανά εκ Πατρών.

ζ. Ανδρίκου Σοφία, Εγλυκάδα Πατρών.

η. Ευανθία Νικολάου, Άγιος Βασίλειος Πατρών.

θ. Χρυσούλα Δημοπούλου εξ Αθηνών

(ογκίδιο στήθους)

ι. Ελένη Λ.

κ. Χριστίνα Λαμπροπούλου (Πάτρα)

λ. Γεώργιος και Κωνσταντίνα Τσίχλα (Πάτρα).

Ευχόμεναι πάσαν παρά Κυρίου ευλογίαν και ανταπόδοσιν, διατελούμεν.

Μετά του προσήκοντος σεβασμού

Διά το Ηγουμενοσυμβούλιον

Η Ηγουμένη

Μακρίνα Μπαλάσκα

147. Έδειχνε να υπάρχει μετάσταση

σέ τρία ζωτικά όργανα

10-1-2008

Ιερά Νήσος Τήνος

«Τον Ιανουάριο του 2007 ο πατέρας μου π. Γεώργιος Δεσποτίδης νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με νεόπλασμα (καρκίνο) του παχέος εντέρου σε καλπάζουσα μορφή. Σε διάστημα δέκα ημερών έκανε δύο εγχειρίσεις. Του αφαιρέθηκε το πάσχον μέλος και ο γιατρός έστειλε δείγμα για βιοψία δύο φορές. Η πρώτη βιοψία έδειχνε να υπάρχει μετάσταση σε τρία ζωτικά όργανα. Ο γιατρός με μεγάλη λύπη μάς ανακοίνωσε την διάγνωση από την πρώτη βιοψία μετά από σαράντα ημέρες. Μάς είπε όμως να περιμένουμε άλλες δύο ημέρες για να πάρουμε και την απάντηση της δεύτερης ώστε να είναι 100% βέβαιος. Με την πρώτη ήταν 95%.

Στο διάστημα αυτό των δύο ημερών, χωρίς να απελπιστώ, επικοινώνησα με τους πατέρες της Μονής σας και τους παρακάλεσα να μνημονεύσουν ιδιαίτερα τον πατέρα μου. Εκείνοι με συμβούλευσαν, αν είχα καμιά κορδέλα της Αγίας Ζώνης, να του την φορέσω. Έτσι και έγινε. Όταν πέρασαν οι δύο ημέρες, ο γιατρός γεμάτος χαρά μάς ανακοίνωσε ότι ο πατέρας μου ήταν τελείως καθαρός από τον καρκίνο. Για να είναι σίγουρος επανάλαβε την διαδικασία της βιοψίας, η οποία έδωσε το ίδιο αποτέλεσμα: Καθαρός.

Μετά από τρεις μήνες βγήκε από το νοσοκομείο. Από τότε λειτουργεί σχεδόν καθημερινά ευχαριστώντας τον πανάγιο Τριαδικό Θεό, που με την χάρη και σκέπη της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας μας χαίρει άκρας υγείας από τότε μέχρι σήμερα, Ιανουάριο του 2008».

Με σεβασμό και ευλάβεια

Διάκονος Αντώνιος Δεσποτίδης

πηγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Θαύματα Αγίας Ζώνης, Έκδοση Β’ επαυξημένη, Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2008.

Σχετικά άρθρα Θαύματα της Θεοτόκου
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 9ο) 23 Ιουνίου 2019 49. Είχε όγκο σοβαρής μορφής 11-4-2002 Περιστέρι, Αθήνα «Πριν 6 μήνες είχα ζητήσει την αγάπη σας και τις προσευχές σας για την ξαδέλφη μου Χριστίνα. Είχε όγκο σοβαρής μορφής και οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες. Όμως με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, με την Αγία Ζώνη που φόρεσε και τις προσευχές σας, ο όγκος προς έκπληξη των γιατρών έχει μειωθ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 8ο) 22 Ιουνίου 2019 42. Να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης 8-6-2001 Αθήνα «Είπα σε αυτούς που ευεργετήθηκαν από την Παναγία να γράψουν, αλλά το θεωρούν δύσκολο. Μου είπαν, αν θέλω εγώ, να σάς γράψω. Τώρα θέλω να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης, που έκανε με την ευλογημένη κορδέλα της. 1) Όταν πήγα στον πνευματικό μου για εξομολόγηση, μου είπε ότι...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 7ο) 21 Ιουνίου 2019 34. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς 30-5-2000 Κύπρος «Παίρνω την ευκαιρία να σάς γράψω σχετικά με ένα θαύμα, που έκανε η Μεγαλόχαρη σε μένα και τον σύζυγό μου. Είμασταν ενάμιση χρόνο παντρεμένοι και προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα παιδί, χωρίς όμως να το καταφέρουμε. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς, οι οποίοι μάς έλεγαν ότι ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 6ο) 20 Ιουνίου 2019 26. Ευχαριστήριος επιστολή 12-3-1999 Μόσχα Ευχαριστήριος επιστολή από ζεύγος Ρώσων, το οποίο μετά από έξι χρόνια απέκτησε παιδί με την βοήθεια της κορδέλας της Αγίας Ζώνης που τους έδωσε κάποιος Ρώσος ιερομόναχος, που είχε προσκυνήσει στην Μονή Βατοπαιδίου το 1998. Ο πατέρας ονομάζεται Ι., η μητέρα Ν. και το βρέφος Μ. Το θαύμα επιτελέσθηκε στη...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 5ο) 19 Ιουνίου 2019 19. Με γλύτωσε η Παναγία Δευτέρα 30-3-1998 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Α.Τ» ο αρχιφύλακας Χ. Π., που υπηρετεί στο τμήμα Π. Αττικής, αναφέρει ότι καταδιώκοντας Ρουμάνο κακοποιό πυροβολήθηκε από αυτόν και κτυπήθηκε από μία σφαίρα. Ψηλαφώντας ανακάλυψε την σφαίρα σφηνωμένη στο πορτοφόλι του.  Λέει ο ίδιος: «Ξέρετε τί με γλύτωσε; Η Παναγία. ...