O Oικ. Πατριάρχης στο Ακριτοχώρι

21 Οκτωβρίου 2012

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς κατάνυξης, ο Οικ. Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ετέλεσε τα εγκαίνια του καθολικού της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου.

Η A.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά τη λιτάνευση των ι. λειψάνων

Στιγμιότυπο από τη λιτάνευση των ι. λειψάνων

Στιγμιότυπο από τη λιτάνευση των ι. λειψάνων

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε πλήθος κληρικών, επισήμων, αλλά και απλού λαού, ο οποίος κυριολεκτικά κατέκλυσε τους χώρους του Ι. Ησυχαστηρίου. Οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα δρώμενα μέσα από δύο γιγαντο-οθόνες, καθώς η χωρητικότητα του όντως μεγαλεπήβολου νέου ναού  στάθηκε αδύνατο να εξυπηρετήσει την κοσμοσυρροή που σημειώθηκε.

Οι πιστοί στο προαύλιο του Καθολικού, μπροστά από τη γιγαντοοθόνη

Ο νέος ναός αποτελεί ένα αληθινό κόσμημα της σύγχρονης ναοδομίας. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά, ακολούθησε τις αρχιτεκτονικές επιταγές της βυζαντινής παράδοσης, όπως επισημάνθηκε από τους επισήμους κατά τις ομιλίες τους, αλλά και όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν όσοι έλαβαν την ευλογία από την παρουσία τους στον εγκαινιασμό του.

Ο περικαλλής νέος ναός

Το γεγονός καλύφθηκε από ραδιοτηλεοπτικά συνεργεία και από δημοσιογράφους που είχαν φροντίσει για την παρουσία τους. Έτσι απέκτησε την ανάλογη δημοσιότητα στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της πατρίδας μας και του εξωτερικού.

Ο Μηχανικός Κατασκευής του νέου ναού κ. Ιωάννης Μεϊχανετζόγλου παραχωρεί συνέντευξη για τον εγκαινιασμό σε τηλεοπτικούς σταθμούς

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εκφωνήθηκαν πανηγυρικοί λόγοι από το Σεβ. Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αλέξιο, Καθηγούμενο της Ι.Μ. Ξενοφώντος και πνευματικό της γυναικείας αδελφότητας του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου και από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Οι πιστοί παρακολουθούν την Ομιλία του Παναγιωτάτου μέσα από τη γιγαντο-οθόνη

Προϋπαντήριο πανό στην είσοδο του Ι. Ησυχαστηρίου