«Από τα προσωπικά προβλήματα στα προβλήματα του προσώπου»

15 Φεβρουαρίου 2013

«Από τα προσωπικά προβλήματα στα προβλήματα του προσώπου»

Mία ακόμη ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου

Το προσεχές Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, εγκαινιάζεται στο Βόλο η σειρά συναντήσεων που διοργανώνει η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων «Πορεία Υγείας» και με τον Σύνδεσμο Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Οι συναντήσει αυτές με γενικό θέμα «Διάλογοι Θεολογίας και Ψυχολογίας» και τη συμμετοχή θεολόγων, ψυχολόγων και ψυχιάτρων/ψυχοθεραπευτών αποβλέπουν στη συνάντηση Θεολογίας και Ψυχολογίας.

volos

Στην πρώτη συνάντηση που θα έχει θέμα «Ο πόνος, υπαρξιακός και κοινωνικός, ως ευκαιρία αλλαγής», θα μιλήσουν ο ψυχίατρος κ. Ιάκωβος Μαρτίδης και ο π. Βαρνάβας Γιάγκου.

Ο πρώτος ομιλητής, κ. Ι. Μαρτίδης, δραστηριοποιείται επαγγελματικά τη Δράμα και στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με την ατομική ψυχοθεραπεία, την ομαδική ψυχοθεραπεία, την συμβουλευτική ζεύγους, την συμβουλευτική γονέων, την οικογενειακή θεραπεία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Στο έργο του «Η αγάπη στην πρίζα» (εκδ. Αρμός), περιγράφεται το ψυχολογικό ταξίδι των σχέσεων στον έρωτα, το γάμο και το διαζύγιο με έναν απλό, εύληπτο και χρηστικό για τον αναγνώστη τρόπο.

Ο δεύτερος ομιλητής, π. Βαρνάβας, είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής, εφημέριος στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας και υπεύθυνος Γραφείου Νεότητος Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Βόλου, στις 7 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Με αυτή την προσπάθεια η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών αναζητά τρόπο να απευθυνθεί στο «πρόσωπο» και με την συνδρομή της ψυχολογίας να βοηθήσει όλους μας να προσεγγίσουμε βαθύτερα, ουσιαστικότερα και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια τα κοινά μας προβλήματα.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του φετινού προγράμματος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, με γενικό τίτλο «Θεολογία Διαλεγόμενη», και περιλαμβάνει σειρά από εκδηλώσεις, συνέδρια, σεμινάρια, τράπεζες λόγου και διαλέξεις, που σκοπό έχουν να φέρουν την θεολογία σε ανοικτό και ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία και τις σύγχρονες προκλήσεις.