Η Ι.Μ. Κηφισιάς προειδοποιεί για τους Πεντηκοστιανούς

18 Απριλίου 2013

Η Ι. Μητρόπολη Κηφισιάς καλεί το ποίμνιό της να μη συμμετάσχει στην πανελλήνια συνάντηση νέων της «Εκκλησίας» της Πεντηκοστής και συνάμα να καταγγείλουν οποιαδήποτε προσηλυτιστική ενέργεια εναντίον τους. Όπως έγινε γνωστό,  η συγκεκριμένη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου εντός των διοικητικών ορίων της Μητρόπολης Κηφισιάς. Το «γραφείο επί των αιρέσεων» της Ι. Μητροπόλεως Κηφισιάς εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εξηγούνται τα σημεία στα οποία η διδασκαλία των Πεντηκοστιανών διαφοροποιείται από την ορθόδοξη πίστη.

Πηγή: http://dogma.gr/

Πηγή: http://dogma.gr/

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Σάββατο 11 Μαΐου 2013 στα γεωγραφικά όρια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα λάβει χώρα η πανελλήνια συνάντηση των νέων της αίρεσης των Πεντηκοστιανών (Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής η ΕΑΕΠ). Ενημερώνουμε το ευσεβές πλήρωμα ότι η αίρεση αυτή μάχεται την Εκκλησία του Κυρίου μας, διδάσκοντας στους οπαδούς της, πλήθος βλάσφημων κακοδοξιών. Συγκεκριμένα:


Δέχονται μόνο την Αγία Γραφή, την οποία ερμηνεύουν όπως αυτοί νομίζουν. Δεν δέχονται όσα ο Χριστός και οι Απόστολοι μας παρέδωσαν προφορικά. Υποστηρίζουν ότι η Παναγία γέννησε πολλά παιδιά. Δεν πιστεύουν στις πρεσβείες των Αγίων. Δεν τιμούν τις άγιες εικόνες και τα λείψανα των Αγίων. Δεν πιστεύουν ότι στην Εκκλησία υπάρχει ειδική Ιερωσύνη η οποία στηρίζεται στην ύπαρξη Αποστολικής διαδοχής. Δεν δέχονται το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, ούτε τα μνημόσυνα. Δεν νηστεύουν την Τετάρτη και την Παρασκευή. Είναι αντίθετοι προς την παρθενική ζωή, προς τον Μοναχισμό.
ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ: έχουν προφητέψει πολλάκις την Β’ Παρουσία του Χριστού! Αλλά και ο ιδρυτής τους μας έχει δώσει (μέχρι σήμερα) δύο διαφορετικές ηλικίες του αντιχρίστου ο οποίος σύμφωνα με αυτόν έχει γεννηθεί.
Διδάσκουν την θεωρία περί «αρπαγής της Εκκλησίας» σύμφωνα με την οποία ο Χριστός πριν τη Μεγάλη Θλίψη του αντιχρίστου, θα αρπάξει την Εκκλησία του ώστε να γλυτώσει τα επερχόμενα δεινά. Στις συναθροίσεις τους υποτίθεται ότι λαμβάνουν τα χαρίσματα τους Αγίου Πνεύματος που έλαβαν οι Απόστολοι κατά την ημέρα της Πεντηκοστής αλλά η αλήθεια είναι πως λαμβάνουν ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ χαρίσματα με αποτέλεσμα να α) Μιλούν ακαταλαβίστικες γλώσσες που δεν ερμηνεύονται, β) Να ψευτοπροφητεύουν.
Χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν το ΨΕΥΔΟΣ για να αποσπάσουν Ορθόδοξους χριστιανούς από την Εκκλησία μας. Έτσι ισχυρίζονται πως η Εκκλησία μας τον 4ο αιώνα αποστάτησε και έγινε ειδωλολατρική σε αντίθεση με ότι λέει ο ίδιος ο Κύριος «πύλαι άδου ου κατισχύσουσι αυτής» (Ματθ. 16, 18).
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ: α) Τους αναγκάζουν να «γλωσσολαλήσουν» ώστε να γίνουν αποδεκτοί από την κοινότητα. Αν δεν λάβει «χάρισμα» ο πιστός τότε είναι δακτυλοδεικτούμενος από όλους και τίθεται σε αμφισβήτηση η πίστη του.
Η Ιερά Μητρόπολη καλεί τους πιστούς να μην ακούσουν τα κελεύσματα των αιρετικών και να μην συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις τους. Αν διαπιστώσουν προσηλυτιστικές ενέργειες εκ μέρους τους να ενημερώσουν άμεσα το Γραφείο επί των Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Γραφείο λειτουργεί στον χώρο του Ιερού.Ναού Αγίων Αποστόλων Αμαρουσίου (Ψαλίδι)
κάθε Τρίτη και Σάββατο 10.00-13.00
και κάθε Πέμπτη 17.00-20.00.
Τηλ. επικοινωνίας: 210-2790850
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : [email protected]
Τηλ. ἀνάγκης: 6979479383 π. Βασίλειος»