Συσκευή Υποστήριξης Βαδίσματος

13 Ιουνίου 2013

Walking Assist Device(2) copy

Ξεκίνησε η ενοικίαση – μέσω leasing – συνολικά 100 Συσκευών Υποστήριξης Βαδίσματος που εξέλιξε η Honda σε Ιαπωνικά νοσοκομεία, τα οποία προσφέρουν εκπαίδευση αποκατάστασης / φυσικοθεραπεία στον τομέα του βαδίσματος. Απώτερος σκοπός της εταιρίας είναι να παρακολουθήσει τη χρήση και να επαληθεύσει την πρακτικότητα της συσκευής.

Προσπαθώντας να προσφέρει τη χαρά της κινητικότητας σε περισσότερους ανθρώπους, η Honda ξεκίνησε την έρευνα & εξέλιξη (R&D) της Συσκευής Υποστήριξης Βαδίσματος το 1999. Όπως το ανθρωποειδές ρομπότ ASIMO της εταιρίας, η Συσκευή Υποστήριξης Βαδίσματος (Walking Assist Device) υιοθετεί συνεργατική τεχνολογία ελέγχου που αναπτύχθηκε με βάση την αθροιστική μελέτη του ανθρώπινου βαδίσματος. Ο υπολογιστής ελέγχου της λειτουργίας του συστήματος ενεργοποιεί με κατάλληλο τρόπο τους μικρούς ηλεκτροκινητήρες της συσκευής, βασιζόμενος σε πληροφορίες που συλλέγονται από αισθητήρες μέτρησης της γωνίας των γοφών στο βάδην, προκειμένου να βελτιωθεί η συμμετρική κίνηση κάθε ποδιού κατά την ανύψωσή του από το έδαφος και κατά την έκτασή του προς τα εμπρός, αλλά και να επιτευχθεί μεγαλύτερος ο διασκελισμός ώστε να διευκολύνεται το βάδισμα.

Walking Assist Device(1)

Οι συμπαγείς διαστάσεις της συσκευής και το συνολικό βάρος των κάτω των 2,6 kg είναι αποτέλεσμα χρήσης λεπτών μοτέρ, ενώ η απλή σχεδίαση επιτρέπει στο χρήστη να φορά τη συσκευή με ιμάντες. Με τον τρόπο αυτό, δεν αποτελεί φορτίο για το χρήστη και είναι κατάλληλη για άτομα με διάφορους σωματότυπους.

Από τα πρώτα στάδια έρευνας & εξέλιξης της Συσκευής Υποστήριξης Βαδίσματος, η Honda συνεργάστηκε με ιατρικές εταιρίες, επιχειρήσεις και ερευνητικά ινστιτούτα.

Μέχρι σήμερα, η Honda έχει πραγματοποιήσει συνεργατική έρευνα πάνω στην εκπαίδευση αποκατάστασης/φυσικοθεραπεία με χρήση της Συσκευής Υποστήριξης Βαδίσματος σε επτά νοσοκομεία. Τώρα, προσκαλεί περισσότερα νοσοκομεία να συμμετάσχουν στη διαδικασία ελέγχου ενοικιάζοντας συνολικά 100 τέτοιες συσκευές για να συγκεντρώσει γνώμες και σχόλια από χρήστες σε πραγματικές συνθήκες προκειμένου να βελτιώσει τις λειτουργίες και την πρακτικότητα της συσκευής.

Συνολικά θα ενοικιαστούν 50 σετ συσκευών μεγέθους Μ (Medium) και L (Large) / ένα σετ ανά νοσοκομείο. Συνολικά 50 νοσοκομεία θα χρησιμοποιήσουν τις συσκευές για λόγους παρακολούθησης.

Βασικά Χαρακτηριστικά της Συσκευής Υποστήριξης Βαδίσματος
Μέγεθος πλαισίου γοφών 
M-size (πλάτος γοφών: 340 mm) L-size (πλάτος γοφών: 380 mm)
Βάρος
Κάτω από 2,6 kg (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας) 
Χρόνος λειτουργίας
Πάνω από 60 λεπτά (ανά φόρτιση)
Μπαταρία
Ιόντων λιθίου, 22,2V-1Ah
Περιβάλλον χρήσης
Σε εσωτ. ή εξωτ. χώρους (όχι βροχή) σε επίπεδες επιφάνειες
Θερμοκρασία αποθήκευσης 
Μεταξύ -20οC και 55οC (περίπου -4οF και 131οF)
Θερμοκρασία χρήσης
Μεταξύ 0οC και 30οC (περίπου 32οF και 86οF)
Κατάλληλη υγρασία
Μεταξύ 30% και 85%