Μνημόσυνο Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού (1 Ιουλίου 2013)

1 Ιουλίου 2013

Συνάντηση και ευλογία!

Μεγάλος αριθμός προσκυνητών συγκεντρώθηκε στο μνημόσυνο του Γέροντος Ιωσήφ.

Τέσσερα χρόνια μετά την οσιακή κοίμηση του αναμορφωτή της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Τα συναισθήματα χαρμολύπης μετατράπηκαν σε αισθήματα χαράς με τις ευχές του.

Παρευρέθηκαν ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, ο Ουκρανός επίσκοπος Αλεξάνδρειας και Σβιτλοβόντσκ Θεοπρέπιος, οι Αγιορείτες Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Σιμωνόπετρας αρχιμ. Ελισαίος, ο Καρακάλου αρχιμ. Φιλόθεος καθώς και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Μια ώρα γεμάτη πλούσια ευλογία. Φορτισμένη ατμόσφαιρα με ρίγη συγκίνησης και χαράς μόλις ανάψαμε το μελισσοκέρι που κρατούσαμε στα χέρια μας ενώ η ευωδία από το θυμίαμα και η ψαλμωδία από το Βατοπαιδινό χορό γρήγορα μας απογείωσαν στα ουράνια.

Μοναδική εικόνα του Ηγουμένου Εφραίμ και ξεχωριστή των συλλειτουργούντων κάτω από τον πολυέλαιο όπου με κατάνυξη μνημόνευαν υπέρ της αιωνίου αναπαύσεως του Γέροντος Ιωσήφ. Αίσθηση μνημοσύνου και πανηγύρεως.

Στο τέλος κατευθυνθήκαμε στον τάφο του Γέροντα. Ο βασιλικός ευωδίαζε πίσω από το Σταυρό. Μας δόθηκε η δυνατότητα να γονατίσουμε όλοι με τους πατέρες στη δέηση που έγινε. Μικροί και μεγάλοι από την κίνηση αυτή γευτήκαμε τις ευχές του Γέροντα όπου η παρουσία του είναι αισθητή, όσο ποτέ άλλοτε.

Ακολούθησε κέρασμα στο συνοδικό με πνευματικό και εμπειρικό λόγο από τους λειτουργούς. Με τις ευχές του Ηγουμένου Εφραίμ και το παράδειγμά του, ο Γέροντας Ιωσήφ ζει στις καρδιές μας.

Την ευχή του να έχουμε.

Μιχάλης Δουδούδης, Σέρρες

 

gerontasiosif1

 

gerontasiosif2

 

gerontasiosif3

 

gerontasiosif4

 

gerontasiosif5

 

gerontasiosif6

 

gerontasiosif7

 

gerontasiosif8

 

gerontasiosif9

 

gerontasiosif10

 

gerontasiosif11