Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου στο Άγιον Όρος

7 Ιουλίου 2014

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου -Καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Frederick (Κύπρου)- κ. Κώστας Καδής συνοδευόμενος από τους κ. Κώστα Ψευδιώτη· Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και κ. Γιάννη Οικονομίδη Λειτουργό στο Γραφείο Τύπου του κ. Υπουργού μετέβηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014, για ολιγόωρη επίσκεψη-προσκύνημα στο Άγιο Όρος και δη τη Μονή Βατοπαιδίου.

 Στη Μονή έφθασε στις 9:30 π.μ. και του επιφυλάχθηκε επίσημη υποδοχή. Τον προσεφώνησε στο Καθολικό της Μονής ο Καθηγούμενος, Γέροντας Εφραίμ, στον οποίο προσέφερε μία εικόνα αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας ώστε να παρηγορεί και να ενδυναμώνει στο δύσκολο έργο του τον κ. Υπουργό.

Μετά την παράθεση γεύματος ο κ. Υπουργός ξεναγήθηκε στο Σκευοφυλάκιο της Μονής ενώ στη συνέχεια μετέβηκε στο Συνοδικό όπου έγινε δεκτός για κατ’ ιδίαν συζήτηση από το Γέροντα της Μονής.

Yp-Paidias-K-Kadis-IMMB (11) Yp-Paidias-K-Kadis-IMMB (12) Yp-Paidias-K-Kadis-IMMB (13) Yp-Paidias-K-Kadis-IMMB (14) Yp-Paidias-K-Kadis-IMMB (15)