Διαθρησκευτική συναυλία μνήμης και αγάπης για τους δύο απαχθέντες ιεράρχες

18 Νοεμβρίου 2014

Παννυχίς

«Φυλακισμένος του Χριστού Ιησού»

Ενάμιση χρόνος από την απαγωγή των Μητροπολιτών Χαλεπίου

Παύλου και Ιωάννου

Με πνεύμα ελπίδος και δέησης, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της παρασκευής 24 Οκτωβρίου 2014, στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Προφήτου Ηλιού στο Χαλέπι της Συρίας, η προσευχητική ασματική παννυχίς αφιερωμένη στους απαχθέντες Μητροπολίτες Χαλεπίου, Παύλο και Ιωάννη,  μετά από τη συμπλήρωση ενάμιση χρόνου από την απαγωγή Τους. Πλήθος πιστών κατέκλυσε το Ναό, αλλά και πλήθος κόσμου της  επίσημης και θρησκευτικής κοινωνίας της πόλεως του Χαλεπίου, οι οποίοι ήλθαν για να προσευχηθούν για την επιστροφή των δύο Επισκόπων.

xalep1

Τα άσματα συντάχθηκαν ιδιαίτερα γι’ αυτήν την Παννυχίδα από τον Αρχιμ. Ανδρέα Μάρκου Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μεξικού του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Η Παννυχίς περιλάμβανε μαζί με τα άσματα, και αναγνώσεις από τους Ψαλμούς. Οι δυο χορωδίες των δυο Μητροπόλεων, της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας, και της Συροϊακωβιτικής Μητρόπολης Χαλεπίου, απέδωσαν τα άσματα υπό τη διεύθυνση της αδελφής Παυλίνας από την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλεπίου.

xalep2

 Κλείνοντας την Παννυχίδα, ο Αρχιμανδρίτης Μωυσής,  Πρωτοσύγκελλος του Μητροπολίτη Παύλου, ανέφερε «Ενάμιση χρόνος πέρασε, και είμαστε σταθεροί στην ελπίδα, προσδοκώντας την επιστροφή των δυο Επισκόπων… Σήμερα, μέσα από τον κατακλυσμό της βίας που βιώνουμε, στέλνουμε με την Παννυχίδα αυτή το περιστέρι της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, όπως έκανε και ο Προφήτης Νώε, ελπίζοντας ότι θα γυρίσει με το φύλλο της ελιάς ως ένδειξη ειρήνης και λύτρωσης για την δοκιμασμένη μας πατρίδα, και ευαγγελία ελευθέρωσης των δύο Πατέρων μας.. «.

xalep6

xalep3

xalep4

xalep5

xalep7

 

xalep8

xalep9

xalep10

xalep11

xalep12

Πηγή: http://www.alboushra.com