Η επόμενη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου

14 Αυγούστου 2015

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

ΣΥΝΑΞΙΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Ασμένως διά του παρόντος ανακοινούται ότι, κατόπιν αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, συγκαλείται εν τω ενταύθα Ιερώ ημών Κέντρω εις Σύναξιν άπασα η σεβασμία Ιεραρχία του πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου «εκ των της οικουμένης περάτων», από 29ης Αυγούστου μέχρι και 2ας Σεπτεμβρίου ε. έ.

Πηγή:fanarion.blogspot.com

Πηγή:fanarion.blogspot.com

Σκοπός της Συνάξεως ταύτης είναι πρώτον η αμοιβαία γνωριμία και επικοινωνία των Σεβασμιωτάτων και Θεοφιλεστάτων αρχιερέων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είτα δε η ενημέρωσις αυτών επί επικαίρων εκκλησιαστικών θεμάτων, ως η πορεία προς την Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον, η λειτουργία των εκασταχού της ορθοδόξου διασποράς επισκοπικών Συνελεύσεων, οι μετά των ετεροδόξων θεολογικοί διάλογοι κ. ά. και η επ᾿ αυτών ανταλλαγή απόψεων.

Περαιτέρω, τα μέλη της Ιεραρχίας θα εγκαινιάσουν ομοθυμαδόν εν προσευχή εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ, την 1ην Σεπτεμβρίου, το νέον εκκλησιαστικόν έτος και θα επικαλεσθούν την χάριν του Θεού διά την ευστάθειαν της αγίας Εκκλησίας και την ειρήνην του σύμπαντος κόσμου.

Ακόμη, η Ιερά αύτη Σύναξις θα δώση την ευκαιρίαν εις την Μητέρα Εκκλησίαν να πληροφορηθή την κατάστασιν των ανά την οικουμένην θεοσώστων αυτής Επαρχιών και τα απασχολούντα αυτάς προβλήματα, ερχομένη όσον ένεστιν αρωγός εις την αντιμετώπισιν και επίλυσιν αυτών.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 13η Αυγούστου 2015

Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου