Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

4 Οκτωβρίου 2015

Μια πενθήμερη γιορτή για το παιδικό και το εφηβικό βιβλίο, οργανώνει στους χώρους του το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015.

i afisa ton ekdiloseon

Το Φεστιβάλ απευθύνεται αποκλειστικά σε οργανωμένες ομάδες μαθητών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των κατά τόπους Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής, καθώς επίσης με τα τμήματα Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Idryma Ellinikou Politismou

Περισσότεροι από 2000 μαθητές, από περισσότερα από 50 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), από διάφορες περιοχές της Αττικής υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

foto 2 apo palaioteri ekdilosi

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που στεγάζεται στην Έπαυλη Μποδοσάκη, στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού.

apo palaioteri ekdilosi

Σ’ αυτό το Φεστιβάλ, παιδιά, έφηβοι και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου, μέσα από 65 παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με 80 περίπου συγγραφείς, εικονογράφους, παιδαγωγούς, καλλιτέχνες αλλά και θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις, εργαστήρια που θα οργανωθούν από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τους εκδότες παιδικού και εφηβικού βιβλίου, σωματεία παιδικού και εφηβικού βιβλίου και άλλους φορείς. Θα συμμετάσχουν 25 εκδοτικοί οίκοι μεταξύ των οποίων και οι: Άθως Παιδικά, Αποστολική Διακονία, Εν Πλω. Μεταξύ των εκδηλώσεων, αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνουν εργαστήρια με θέμα τη βία στα σχολεία και δρώμενα με αφορμή μύθους και παραμύθια.

 

Κατερίνα Χουζούρη