Οι Έλληνες μετανάστες στο Μόναχο συλλυπούνται τους Γάλλους συμπολίτες τους

19 Νοεμβρίου 2015

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο, κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου μετέβησαν σήμερα στο Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στο Μόναχο και μετέφεραν τα συλλυπητήρια της παροικίας για τα θύματα της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Generalkonsulat-22

Ο π. Απόστολος επέδωσε στον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας κ. Γιαν-Κλάουντε Μπρουνέτ (Jean-Claude Brunet) μία βυζαντινή εικόνα του Κυρίου Ιησού Χριστού και ένα κερί από την ιστορική Σαβάτορκιρχε του Μονάχου. Μετά τη σύντομη προσευχή για τα θύματα, για την ταχεία επίρρωση των τραυματισθέντων από την επίθεση και για όσους παλεύουν νυχθημερόν για τη θεραπεία τους, η κ. Κωνσταντινοπούλου και ο π. Απόστολος κατέγραψαν τα συλλυπητήριά τους στο βιβλίο επισκεπτών του προξενείου και ευχήθηκαν να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, από οπουδήποτε και εάν αυτά προέρχονται.

Generalkonsulat-3

Ο Γάλλος Γενικός Πρόξενος κ. Γιαν-Κλάουντε Μπρουνέτ (Jean-Claude Brunet) και ο αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος κ. Πιέρ Ρόμπιον (Pierre Robion)  ευχαρίστησαν θερμά τον π. Απόστολο και την κ. Κωνσταντινοπούλου, αναφέρθηκαν στις παραδοσιακές καλές σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος και αποδέχθηκαν την πρόσκληση να επισκεφθούν, εν καιρώ, τον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου.

Generalkonsulat-1

Στην είσοδο του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στο Μόναχο πλήθος επισκεπτών κατέθεσαν άνθη, κεριά και σημειώματα με τις συλλυπητήριες ευχές τους.