Ερευνητικό Συνέδριο στο Διαγνωστικό Κέντρο της Ορμύλιας!

24 Μαΐου 2016

Διοργάνωση του 12ου Διετούς Συνεδρίου IRUG (Infrared and Raman Users Group) στο Διαγνωστικό Κέντρο Έργων Τέχνης, Ίδρυμα «ΟΡΜΥΛΙΑ»

Ορμύλια, 16 Μαΐου 2016

Tο Διαγνωστικό Κέντρο του Ιδρύματος «ΟΡΜΥΛΙΑ» έχει αναλάβει εφέτος την διοργάνωση του 12ου Διετούς Συνεδρίου IRUG (Infrared and Raman Users Group), μίας διεθνούς κοινότητας μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα και καθαρά ερευνητικού αντικειμένου στο οποίο συμμετέχοντες είναι ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο καθώς και ανεξάρτητοι ερευνητές.

ormyl

Η ομάδα IRUG (Infrared & Raman Users Group) ενθαρρύνει την ανταλλαγή υψηλής ποιότητας συγκριτικών μελετών με φασματικά και απεικονιστικά δεδομένα αναφοράς για τη μελέτη των έργων τέχνης, και μνημείων. Ουσιαστικά η αποστολή της κοινότητας αυτής είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη και την επαγγελματική ανάπτυξη των μελών της, με την παροχή ενός φόρουμ για την ανταλλαγή φασματοσκοπικών δεδομένων FTIR και Raman αναφοράς για τη μελέτη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πρωτοβουλία της κοινότητας IRUG ως προς τη σύγκληση των μελών της αλλά και το κάλεσμα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας σε συνέδριο αναπτύσσεται ανά διετία, όπου οι συμμετέχοντες μοιράζονται πληροφορίες και παρουσιάζουν εργασίες σχετικές με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, βελτιώνοντας και επεκτείνοντας τα δεδομένα που παράγονται και χρησιμοποιούνται από τα μέλη της.

Στο συνέδριο συμμετέχουν ειδικοί στον τομέα της διάγνωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την διεξαγωγή του αναλαμβάνουν τα σημαντικότερα κέντρα στον τομέα αυτό στον κόσμο. Η εφετινή διοργάνωση ανατέθηκε στο κέντρο μας, γεγονός που αποτελεί ξεχωριστή τιμή και διάκριση όχι μόνο για εμάς, αλλά και για την χώρα μας. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδρίων του Ιδρύματος «ΟΡΜΥΛΙΑ» στην Ορμύλια της Χαλκιδικής.