Προσβάσιμη σελίδα

Διπλωματικές εξετάσεις στην σχολή βυζαντινής μουσικής της Ι. Μ. Χαλκίδος.

Tο Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 το πρωί, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διενεργήθηκαν οι καθιερωμένες Διπλωματικές Εξετάσεις στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής: Γεώργιος Γερογιάννης,  Γεώργιος Καραγκούνης, Σεβαστή Μαζέρα-Μάμαλη και Γεώργιος Στέρπης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού  Παύλος Κουρμπέτης και ο Διευθυντής της Σχολής Γρηγόριος Αναστασίου, μαζί με όσους καθηγητές και μαθητές της Σχολής παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους υποψηφίους να αποδίδουν με πιστότητα τα μέλη της βυζαντινής μελοποιίας.

Διπλωματούχοι της Βυζαντινής Μουσικής ανεδείχθησαν οι σπουδαστές Πρεσβ. Ευστάθιος Αναγνώστου, με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, Ευάγγελος Καζάνης, με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, Γαβριήλ Μαυρομάτης, με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ,  Χρήστος Μπέκας, με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ και Σπυρίδων Φραγκίσκος, με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.

Τους νέους Διπλωματούχους συνεχάρη ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε να έχουν καλή συνέχεια στην μελέτη της ψαλτικής και στην διακονία του ιερού αναλογίου.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Λόγος και Μέλος: Άρθρο Μαρκέλλου Πιράρ «Έτσι ψάλανε οι παππούδες»
Λόγος και Μέλος: Άρθρο Θωμά Αποστολόπουλου «Δέκα λεπτομέρειες για τη βυζαντινή μουσική»
Μνήμη Μανόλη Κ. Χατζηγιακουμή: σκαπανέας, διασώστης, κιβωτός
«Το ευ ζην μου εδίδαξε ο Λυκούργος Αγγελόπουλος»
«Θα ανοίξω το στόμα της ψυχής μου και θα γεμίσει από Άγιο Πνεύμα»