Κάποτε στη Μακεδονία

 
Παιδικά / Ιστορίες και Παραμύθια

Το παιδικό μυθιστόρημα «Κάποτε στη Μακεδονία» της Μυρσίνης Βιγγοπούλου, κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση από τις εκδόσεις «Άθως-Παιδικά».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που είναι επίκαιρο πάντοτε αλλά ιδιαίτερα στις μέρες μας. Κυκλοφόρησε αρχικά για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας (1912-Βαλκανικοί Πόλεμοι) και έχει λάβει τη διάκριση του πρώτου βραβείου πεζού λόγου στον διαγωνισμό της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος «Παιδιά της Μακεδονίας χθες και σήμερα».

Η πλοκή της ιστορίας ξετυλίγεται ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Ζώντας με αφανείς ήρωες, κορίτσια κι αγόρια που ζούσαν στα βουνά της Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, τα σημερινά παιδιά μαθαίνουν για ένα παρελθόν που είναι ακόμα ζωντανό. Κειμήλια και ιστορικές μνήμες ζωντανεύουν μπρος στα μάτια τους και συγκινούνται με την παλικαριά αυτών των ανθρώπων που αισθάνονται να είναι ακόμα δίπλα τους.

Ιδιαίτερα προσεγμένη η καλλιτεχνική εικονογραφική προσέγγιση της κ.Αγγελικής Δελεχά, βοηθάει να γίνει πιο εύληπτο το παιδικό αυτό μυθιστόρημα.

 

Κάντε κλικ στην εικόνα για περισσότερες πληροφορίες