Προσβάσιμη σελίδα

Λειτουργική Ψαλτική: Ψάλματα Θείων Λειτουργιών, Ακολουθιών και Τελετών

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πλούσιο ανθολόγιο της Λειτουργικής Ψαλτικής, απαραίτητο για την άσκηση και εμπειρία των υποψηφίων στελεχών της Εκκλησίας και προσφέρεται ως βοήθημα-εγκόλπιο ψαλτικής και λειτουργικής, για τους κληρικούς και τους ιεροψάλτες. Οι ύμνοι των ακολουθιών, των Θείων Λειτουργιών όλων των λειτουργικών τύπων, του βυζαντινού, αντιοχειανού, αλεξανδρινού, έχουν συστηματικά καταγραφεί, ύστερα από πολυετή εργασία κατά τον παραδεδειγμένο από την ψαλτική παράδοση της Εκκλησίας τρόπο. Πρόκειται για τα ψάλματα:

α) των οκτώ λειτουργιών των διαφόρων λειτουργικών τύπων: Ιωάννου Χρυσοστόμου, Μ. Βασιλείου, Αποστολικών Διαταγών, Ιακώβου Αδελφοθέου, και Αποστόλου Μάρκου, Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, του αλεξανδρινού τύπου, Προηγιασμένων Δώρων του βυζαντινού και Προηγιασμένων Δώρων Ιακώβου του Αδελφοθέου, του Αντιοχειανού.

β) Δέκα ακολουθιών του ασματικού και μοναχικού τυπικού: Μοναχικού Όρθρου (των Τριών Ιεραρχών), Όρθρου των Θεοφανείων, Όρθρου Μεγ. Τεσσαρακοστής, Μεγάλου Κανόνος, Μεγάλου Απόδειπνου, Ακολουθίας των Ωρών, Τριθέκτης Ασματικής Πανυχίδος, Μνημοσύνου, Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

γ) του Ευχελαίου και του Μικρού Αγιασμού.

Λεπτομέρειες για την έκδοση βλέπε εδώ

Πληροφορίες:  2310 221529, 2310 795928, E-mail: [email protected]

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Αναγγελία σεμιναρίων εκκλησιαστικής μουσικής με τον Άρχοντα Πρωτοψ. Παν. Νεοχωρίτη
«Πάτερ αγαθέ» Νικολάου Σμύρνης - Γιώργος Χατζηχρόνογλου
«Πάτερ αγαθέ», Δοξαστικό Κυριακής του Ασώτου (Ματθαίος Τσαμκιράνης)
Σχολιασμός στο Δοξαστικό της Κυριακής του Ασώτου
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι», Πεντηκοστάρια Τριωδίου (Λυκ. Πετρίδης)