Άθως και Οίνος στην Ουρανούπολη

22 Ιουλίου 2018

Άθως και Οίνος

Συγγραφέας: Ελένη Κεφαλοπούλου

Φωτογραφίες: Άρης Φωτιάδης

Η υπερχιλιόχρονη αμπελoοινική ιστορία του Αγίου Όρους

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια έρευνας, συνεντεύξεων και φωτογραφήσεων, για να ολοκληρωθεί αυτή η έκδοση. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική καταγραφή της ιστορίας του Οίνου με την γραφίδα της Ελένης Κεφαλοπούλου και τον φακό του Άρη Φωτιάδη, φίλων και συνεργατών της Πεμπτουσίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στη χερσόνησο του Αγίου Όρους. Η ιστορία του πολύτιμου αυτού αγαθού παράλληλα με την ιστορία του Αγίου Όρους, συνθέτουν ένα γοητευτικό ανάγνωσμα. Ταυτόχρονα οι εξαιρετικές φωτογραφίες, μας μεταφέρουν σε όλες τις μονές, όλους τους αμπελώνες, τις σκήτες, τα κελλιά και μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της άγιας οινοποίησης μέχρι και σήμερα. Ένα βιβλίο για τους λάτρεις του Αγίου Όρους, του οίνου και της ιστορίας.

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στην πύλη του Αγίου Όρους, την Ουρανούπολη, την Κυριακή 22 Ιουλίου, στις 8μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού Ουρανούπολης με την παρουσία Αγιορειτών πατέρων.

Θα ακολουθήσει οινογνωσία των κρασιών του Αγίου Όρους.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παραγγείλει το βιβλίο ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.winewitheleni.com/mount-athos-wine/