Εορτασμός της Συνάξεως πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων Πατέρων

24 Ιουλίου 2018

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη ξεκίνησαν την Κυριακή 22 Ιουλίου, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου η Πανήγυρις επί τη εορτή της Συνάξεως πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων.

Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο εκ της Εκκλησίας της Κύπρου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, Διευθυντής του Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου παρά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο Μικρό Εσπερινό παρευρέθη συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος. Το πρωί της Δευτέρας, 23 Ιουλίου ε.έ., της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, πλαισιούμενος από τους Καθηγουμένους της Ιεράς Μονής Καρακάλου Γέρων Φιλόθεος και της εορτάζουσας Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ και πλειάδα Ιερομόναχων της Αθωνικής Πολιτείας.

Τον δεξιό χορό πλαισίωσαν Καρακαλινοί Πατέρες, ενώ τον αριστερό ο ιερομόναχος π. Αντύπας και Βατοπαιδινοί Πατέρες. Πολλοί πατέρες και προσκυνητές προσήλθαν στη Μονή επί τη ευκαιρία της εόρτιας Συνάξεως των Βατοπαιδινών Αγίων.

Μεταξύ αυτών, προσήλθαν για τους εορτασμούς ο π. Ιλαρίων εκ της Νέας Σκήτης, ο π. Παλλάδιος, ο οποίος και είχε διακόνημα του κανονάρχη κατά τις ιερές ακολουθίες, και οι πατέρες Χρυσόστομος και Αρσένιος εκ της Σκήτης Κουτλουμουσίου και άλλοι.