Εκοιμήθη ο π. Γαβριήλ Τσάφος

1 Αυγούστου 2018

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί σε ηλικία 74 ετών ο π. Γαβριήλ Τσάφος. Ο π. Γαβριήλ διακόνησε ως εφημέριος από το 1974 στο Εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στην Πλ. Αμερικής, που αποτελεί τόπο μαρτυρίου της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας. Στο ίδιο εκκλησάκι είχε διακονήσει και νωρίτερα ως κατηχητής και Ιεροδιάκονος.

Δημιούργησε το Κέντρο Νεότητος του Αγίου Ανδρέα στο Μήλεσι Ωρωπού το οποίο αργότερα μετατράπηκε σε μοναστήρι και αποτελεί το σημερινό Μοναστήρι της Παναγίας της Βουρλιώτισσας και είναι το Μετόχι της Μονής Παναγίας των Βρυούλων που ίδρυσε ο π. Γαβριήλ πολύ κοντά στο Εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στην οδό Ιβήρων, στην Πλ. Αμερικής.

Ήταν πνευματικός πατέρας πλήθους ανθρώπων και προσέφερε στην Εκκλησία πολλούς κληρικούς και μοναχούς.

Το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος έχει τεθεί προς προσκύνηση στο Καθολικό του Ιερού Μετοχίου του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου, σήμερα μετά τήν Ιερά Παράκληση, στις 19:30 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας της Βουρλιώτισσας στο Μήλεσι Ωρωπού αύριο 2 Αυγούστου 2018 στις 11:00 π.μ. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, ο οποίος σήμερα το απόγευμα θα μεταβεί στο Ιερό Μετόχιο να ασπασθεί το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος, θα εκπροσωπήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να έχουμε την ευχή του!