Εκοιμήθη ο πατήρ Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος

10 Σεπτεμβρίου 2018

Εκοιμήθη σήμερα ο πατήρ Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος. Ο πατήρ Κωνσταντίνος υπήρξε ένας ξεχωριστός κληρικός, στο πετραχήλι του οποίου πολλές ψυχές βρήκαν παρηγορία, και τόσες άλλες αναπαύθηκαν από τον παραμυθητικό λόγο.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωσταντίνος Στρατηγόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Έκανε μεταπτυχιακές  και διδακτορικές σπουδές στον τομέα της Ιεραποστολής στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας και στα Οικονομικά.

Ο π. Κωνσταντίνος ως λαϊκός υπήρξε συνεργάτης και μάλιστα προσωπική επιλογή του νυν Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου Γιαννουλάτου, όταν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ήταν Διευθυντής Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αργότερα όταν ανέλαβε την θέση αυτή ο μακαριστός αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Τσάφος, εις διαδοχή του αρχιεπισκόπου Αλβανίας, ο πατήρ Κωνσταντίνος συνδέθηκε με τον μακαριστό Γέροντα Γραβριήλ, αναλαμβάνοντας παραλλήλως και την διακονία του λόγου εβδομαδιαίως, επί μία οχταετία, στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέου (πλατεία Αμερικής) με ευλογία του π. Γαβριήλ, ο οποίος ήταν και εφημέριος του ναού.

Στη συνέχεια ο π. Κωνσταντίνος διετέλεσε επί 30 έτη Διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής και του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας. Τέλος υπήρξε εφημέριος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Δικηγορικών).

Υπήρξε ένας ξεχωριστός κληρικός, ο οποίος θα συνεχίσει να διδάσκει στην ψυχή των πιστών μέσα από τον λόγο του και τα κείμενα του!