Η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην πανηγυρίζουσα Ι. Μ. Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού

4 Σεπτεμβρίου 2018

Πανηγυρίζει στις 8 Σεπτεμβρίου το Μετόχι της Ι. Μ.Δοχειαρίου Αγίου Όρους, η Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού, που είναι αφιερωμένη στην Γέννηση της Θεοτόκου.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Σοχού θα γίνη επίσημη υποδοχή της Θαυματουργής Εικόνος της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, της Ι.Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, από τον Δήμο Λαγκαδά.

Θα ακολουθήση λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνος από τον Σοχό προς την Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου, όπου και θα γίνη επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη και την Αδελφότητα της Μονής, και θα τελεσθή Μικρός Αγιασμός.

 

 

 

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, θα τελεσθή η ιερή αγρυπνία της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου, κατά το αγιορείτικο τυπικό και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στις 7.30 το πρωί, πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήση λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνος στα πέριξ της Μονής.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ. μ. θα τελεσθή ιερή αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό.

Η Θαυματουργή Εικόνα θα παραμείνη για προσκύνηση στο Μετόχι του Σοχού μέχρι και την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου, και ώρα 2.00 το μεσημέρι).

                                               Καθημερινές ακολουθίες

 

 

 

 

 

 

 

Κάθε μέρα, στις 6.00 π.μ. θα τελήται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, και στις 5.00 μ.μ. ο Εσπερινός.

Μετά την Θεία Λειτουργία το πρωί, και μετά τον Εσπερινό το απόγευμα, θα ψάλλεται η Παράκληση της Θαυματουργής Εικόνος της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.