Υποδοχή Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου στο Άγιον Όρος

1 Οκτωβρίου 2018

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τιμή η αθωνική πολιτεία υποδέχτηκε σήμερα στο πάνσεπτο ναό του Πρωτάτου τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Σερβίας Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα με αφορμή τις εκδηλώσεις για το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Χθες συμπροσευχήθηκε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων στο Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο στα συμμαχικά μνήματα Σταυρούπολης και σήμερα επισκέπτεται την Αθωνική Πολιτεία και την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε στο λιμάνι της Δάφνης ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Κωστής Δήμτσας με εκπροσώπους των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών. Ακολούθως έφθασε στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους στις Καρυές, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρωτεπιστάτη Ιερομ. Γέρων Στέφανο Χιλανδαρινό και τα Μέλη της Ιεράς Επιστασίας. Τελέστηκε Δοξολογία στο ναό του Πρωτάτου  και εν συνεχεία ακολούθησε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους.