Υποδοχή Λειψάνου του αγ. Λουκά του Ιατρού στην Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

21 Νοεμβρίου 2018

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Νοεμβρίου, στο παρεκκλήσιο του Αποστόλου Βαρνάβα, κάτωθεν του Καθεδρικού Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, το οποίο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Αμέσως μετά την υποδοχή ακολούθησε ο Παρακλητικός Κανών του Αγίου και η προσφώνηση του οικείου Ποιμενάρχη, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την τιμή της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου κ. Παντελεήμονος και την ευλογία της κομίσεως του χαριτόβρυτου ιερού Λειψάνου του λαοφιλούς Αγίου Λουκά.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Βεροίας κ. Παντελεήμων μίλησε για τον βίο του Αγίου Λουκά, καθηλώνοντας το πολυπληθές κοινό. Στην ομιλία του  με θέμα «Αγάπησα το μαρτύριο: Άγιος Λουκάς, των πασχόντων ιατρός και λιμάνι», αναφέρθηκε εκτενώς στους διωγμούς και στα βάσανα που υπέστη ο Άγιος Λουκάς και στη θαυμαστή παρρησία που είχε και έχει ενώπιον Κυρίου, επιτελώντας πλήθος θαυμάτων.