Προσβάσιμη σελίδα

Θρησκευτική Συναυλία της Χορωδίας Λαυρίου στη Σμύρνη

Στην Σμύρνη, την μητρόπολη του Μικρασιατικού Ελληνισμού, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου τελέστηκε θρησκευτική συναυλία στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής από τη Χορωδία Λαυρίου,η οποία ιδρύθηκε το 1939, υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Λεμπέση. Η πρώτη παρουσία Ελληνικής χορωδίας στη Σμύρνη μετά από 96 χρόνια!

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τροπάρια από την υμνολογία της Εκκλησίας μας τα οποία αποδόθηκαν μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα.

Παρευρέθηκαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.Κωνσταντίνος Συρίγος αρχιερατικός επίτροπος Λαυρεωτικής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών Λαυρεωτικής κ. Μίμης Δεληγιάννης, ο τέως Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Σταύρος Παπασταυρόπουλος, η εκπρόσωπος από το Ελληνικό Προξενείο κα Κωνσταντίνα Καρκάνη ο πρόεδρος της Ορθοδόξου κοινότητας Σμύρνης κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης και πλήθος πιστών από την Σμύρνη και το Λαύριο.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, η Χορωδία Λαυρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας απέδωσε ύμνους αυτής.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
«Η Λειτουργική παράδοση της εν Κορέα Ορθόδοξης Εκκλησιάς και η συμβολή του Ιωάννη Φουντούλη στη διαμόρφωσή της»
2η Ιεροψαλτική Σύναξη Αγ. Βαρβάρας Άνω Τούμπας (Φωτοστιγμές)
«Άξιον εστίν Βασιλείου Νικολαΐδη» - Δημοσθένης Φιστουρής
«Μη προσευξώμεθα» - Μανώλης Χατζημάρκος
Αίνοι Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου-Χρ. Θεοδοσόπουλος