Ημερίδα αφιερωμένη στον Φώτη Κόντογλου και παρουσίαση του καταλόγου της αναδρομικής έκθεσης «Φωτίου Κόντογλου Κυδωνιέως. Φαντασία και χειρ»

6 Δεκεμβρίου 2018

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο ημερίδα αφιερωμένη στον Φώτη Κόντογλου με τίτλο «Φώτης Κόντογλου: Νέες προσεγγίσεις του έργου του»- επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα.

Την ίδια ημέρα μετά το τέλος της ημερίδας, στις 13:00, θα παρουσιαστεί ο κατάλογος της αναδρομικής έκθεσης, ο οποίος εκδόθηκε χάρη στην ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Στον κατάλογο εμπεριέχονται κείμενα των αρχιτεκτόνων, επιμελητών και συντηρητών του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, αναφορικά με τον σχεδιασμό της έκθεσης, τα έργα που εκτέθηκαν, πολλά από αυτά άγνωστα μέχρι σήμερα, καθώς και κείμενο που αφορά το Αρχείο Φώτη Κόντογλου, το οποίο δωρήθηκε στο Μουσείο το 2014 από τους εγγονούς του καλλιτέχνη Παναγιώτη και Φώτη Μαρτίνο.

Τον κατάλογο θα παρουσιάσει ο τ. Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος με τίτλο «Φώτης Κόντογλου: Μετά πεντήκοντα έτη! Δούναι και λαβείν».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Ημερίδας.