Προσβάσιμη σελίδα

«Η Λειτουργική παράδοση της εν Κορέα Ορθόδοξης Εκκλησιάς και η συμβολή του Ιωάννη Φουντούλη στη διαμόρφωσή της»

«Η Λειτουργική παράδοση της εν Κορέα Ορθόδοξης Εκκλησιάς και η συμβολή του Ιωάννη Φουντούλη στη διαμόρφωση της» ήταν το θέμα της διάλεξης που ανέπτυξε ο Σεβασμιώατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος σε διάλεξη που έδωσε στην αίθουσα τελετών του Παλαιού Κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2018.

Πρόκειται για διάλεξη που δόθηκε στα πλαίσια της δεύτερης ετήσιας διάλεξης «εις μνήμην Ιωάννου Φουντούλη» που καθιέρωσε το τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ τιμώντας με τον τρόπο αυτό τον μακαριστό Καθηγητή Λειτουργικής.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Θεόδωρος Γιάγκου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Παναγιώτης Σκαλτσής, ο Πρόεδρος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Συμεών Πασχαλίδης, ενώ τον τιμώμενο Ιεράρχη προσφώνησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρυσόστομος Νάσσης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Επίδοση Βραβείου «Ιωάννης Φουντούλης» 2019 στον Σεβ. Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Σωτήριο Τράμπα. Παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, ο Ιερομόναχος Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης, ακαδημαϊκοί καθηγητές, κληρικοί, φοιτητές και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος – Ραφαήλ Γεωργιάδης

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr

 

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Ήχοι του τότε και του σήμερα στη Καλαμάτα
Η Ψαλτική Τέχνη, θεραπευτικός παράγοντας της υγείας
Δοξαστικό Αίνων Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης - (Ήχος Πλ. Δ) - Θρασύβουλος Στανίτσας
Ο Άγγελος εβόα...Φωτίζου φωτίζου... (μέλος Πέτρου Εφεσίου)
Το Γρηγοριανό μέλος. Μια μουσική ανάμνηση από το παρελθόν των δυο Χριστιανικών παραδόσεων και της μίας Εκκλησίας