Οίνος και Αίνος

28 Μαρτίου 2019

Για μια μόνο και μοναδική παράσταση στην Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 31/3/19 ο Δρ Oινολογίας του Πανεπιστημίου του Bordeaux Δημήτρης Χατζηνικολάου, θα παρουσιάσει το μελωδικό δρώμενο «Οίνος και Αίνος» στη γενέτειρά του την Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ στις 19.00.

Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο ταξίδι στην διαχρονικότητα του οίνου μέσα στους αιώνες, ποτισμένο με δάκρυ, ιδρώτα και αίμα. Ο βιρτουόζος και καταξιωμένος στο πανελλήνιο οινολόγος του Οίνου του αγαπητού, θα επιχειρήσει να μεταμορφώσει με τόλμη και σεβασμό τον Οίνο σε… Αίνο, δηλαδή σε ευχαριστία προς Εκείνον που ευλόγησε!

Η μεθυστική αυτή ιδέα, όπου το χοϊκό «μάνα της γης», θα μετατραπεί μελωδικά σε γλυκό «Νάμα ζωής», ντύθηκε σκηνοθετικά με λόγο αφηγηματικό, ζωντανή ερμηνεία τραγουδιών και κατανυκτικών ύμνων υπερβατικές ενορχηστρώσεις του συνθέτη και ιεροψάλτη Βασίλη

Χατζηνικολάου, εντυπωσιακές εικόνες και διαχρονικά ντοκουμέντα επί της οθόνης.
Μια αδελφική παράσταση στην «καρδιά» της Μεγάλης Σαρακοστής, με ήχο και φως και πέρα από τα όρια του ουρανίσκου… και με τις παιδικές και νεανικές φωνές των χορωδιών των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος», να ευφραίνουν την ψυχή μας, εις οσμήν ευωδίας πνευματικής.

Είσοδος ελεύθερη…